Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Harminc év korkülönbség még nem a világ

Különös házasságkötés tanúi lehettünk. Hetvenhat éves vőlegény húzott gyűrűt negyvenhat éves menyasszonya ujjára. A korkülönbség nem számít, csak a szeretet – hangzott a véleményük.
Kispéter Imre az otthonban találta meg a szerelmet. Fotó: Gyenes Kálmán
Esküvő lesz a mi utcánkban, és nem is akármilyen! – szólt a meghívás. Igazat beszélt.

Szombaton a szegedi egyesített szociális intézmények Kálvária sugárúti idősek otthonában fogadott egymásnak örök hűséget két lakó. Pánsíp hangjaira mondta ki a boldogító igent a negyvenhat éves Erzsike és a nála kerek harminc évvel idősebb Kispéter Imre. Gyerekpezsgővel koccintottak a két tanújukkal, az intézményvezető főnővérrel, Fehérvári Györgynével és Zsótér Antal igazgatóval.

Az újdonsült pár ezután lakodalmi süteményezésre hívta meg közeli barátait és az otthon összes dolgozóját. Kesereghettek volna kettejük gyötrelmeiről, a halálos kórról, de az újdonsült házasok ehelyett nevetve elhessegették még a gondolatát is, mondván: „nem azért tettük fel az i-re a pontot a vadházasság után, hogy most elengedjük egymás kezét!"

Erzsike és Imre bácsi is volt már házas, kitanulták, hogyan kell megbecsülni egy igaz társat. Erzsike kétszeres nagymama, tizenhat évesen ment először férjhez, a háztartásban dolgozott. A határozott hangú asszonnyal Imre bácsi – hajdanában domaszéki téeszelnök – egy otthonbeli mulatság alkalmával ismerkedett meg. Erzsike a férfi szép beszédére, Imre bácsi a nő kedvességére figyelt föl. A férfi talpig úriember, mindig öltönyben jár, mintha skatulyából húzták volna elő. Gavallérosan pizzériába, cukrászdába hívta meg Erzsikét, udvarolt.

– Hús és vér az ember, halálig szeret szeretni – mondta Imre bácsi könnyeivel küszködve. És ahogy általában a szerelmes párok, ők is együtt jártak, kirándultak, sétáltak reggeltől estig. Összecsiszolódtak, ragaszkodnak egymáshoz. Nem „apás" és nem „lányos" a viszonyuk. A harmonikus lelki kapcsolat másfél éve együttéléssé érett, összeköltöztek. Ezt pecsételték most meg a frigyükkel.

A fiatalabb öregszik vagy az idősebb fiatalodik meg ilyen nagy korkülönbség esetében? A korosabb fiatalodik, a fiatal pedig bölcsül – mondták róluk a barátaik. Ki hordja a nadrágot? Erzsike rávágta kacagva: mind a ketten, hisz én is abban vagyok. De nem az a lényeg, hanem, hogy ki húzza le!

És, mert mind a ketten nagyon szépen énekelnek, menyasszonytánc helyett a fiatal pár „elhúzta" mindannyiunk nótáját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ahány bolt, annyi ár

Új sorozatunkban – természetesen a teljesség igénye nélkül – olvasóinkat a vásárlásban… Tovább olvasom