Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Harminc év után váltottak Ruzsán

Érdekesen alakult a helyzet Ruzsán az önkormányzati választásokat megelőző hetekben. Négy polgármesterjelöltből kettő visszalépett, s akinek a javára tették ezt, az nyert. Sánta Gizella a falut 1976 óta vezető Papp Jánost váltotta a polgármesteri székben.
Ruzsán szinte állandóan változott az önkormányzat választást megelőző hetekben-hónapokban a polgármesterjelöltek száma. Augusztusban még csak egy kihívója akadt a falut 30 éve vezető Papp Jánosnak: a csupán névrokon Pappné Tímár Teréz. Később háromra nőtt az ellenfelek száma: Pappné mellett Sánta Gizella és Gárgyán Imre készültek megmérkőzni a választók voksaiért – mindannyian függetlenként jelöltették magukat.

A szavazás előtt néhány nappal ismét változás történt: az utolsó pillanatban Pappné és Gárgyán visszaléptek, így végül Papp János ellen egyedül a Napsugár idősek otthonában mentálhigiénés szakemberként dolgozó Sánta Gizella indult.

A települést 1976 óta vezető polgármester végül alulmaradt a küzdelemben. A választáson megjelentek 43,35 százaléka voksolt rá, Sánta Gizella 56,65 százalékos támogatottságot kapott. Papp János 164 szavazattal kapott kevesebbet, mint szintén független ellenfele. (A korábban visszalépett polgármester-jelöltek, Pappné Tímár Teréz és Gárgyán Imre bekerültek a 9 fős testületbe).

A hivatalától 30 év után búcsúzó Papp János szűkszavúan nyilatkozott lapunknak arról, hogyan értékeli a választás eredményeit.
– A nép döntése volt – mondta. – Amit az elmúlt 30 évben csináltam, azt mind a közösség érdekében tettem.

Arra a kérdésre, mivel foglalkozik a jövőben, hiszen nem indult sem helyi képviselőjelöltként, sem a megyei önkormányzat jelöltjeként, azt válaszolta: egyelőre pihenni fog.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Polgármesterből megyei képviselő

Magyari László (képünkön) 21 év után búcsúzott a röszkei polgármesteri széktől. Nem marad azonban… Tovább olvasom