Délmagyar logó

2019. 06. 17. hétfő - Laura, Alida 20°C | 28°C Még több cikk.

Harminc jelentkező egy állásra

30-szoros túljelentkezés van a városi önkormányzatok köztisztviselői állásaira. Vásárhelyen és Szegeden a hónap elején 3 helyet hirdettek, Makón, Szentesen és Csongrádon mostanában nincs betöltetlen állás. Decembertől versenyvizsgát kell tenniük a jelentkezőknek.
Harmincan is pályáznak egyetlen köztisztviselői állásra a polgármesteri hivataloknál. A városok honlapját böngészve a hónap elején csak Vásárhelyen és Szegeden kerestek munkatársakat.

Csak a megüresedett helyekre, valamint az új feladatokra hirdetnek állásokat – hallottuk Korsós Ágnes vásárhelyi jegyzőtől. Gyakran konkrét pályázatok hiányában is sokan eljuttatják önéletrajzukat az önkormányzathoz. Többszörös túljelentkezés esetén akár háromfordulós is lehet a felvétel. A köztisztviselői munka minimumkövetelménye az érettségi, de sokan enélkül is pályáznak. Nincs esélyük. A magasabb végzettséget viszont figyelembe veszik. Egy pályakezdő, középfokú végzettséggel bíró köztisztviselő a minimálbérhez hasonló összeget kereshet, míg a diplomás ennek dupláját, bruttó 150 ezer forintot.

Általában havonta keres pályázattal új munkatársat a szegedi polgármesteri hivatal, a minap három közterület-felügyelői állást hirdetett. Előfordul, hogy pedagógusdiplomával jelentkeznek felügyelőnek. A pályázókkal az irodavezetők beszélgetnek el, majd a főjegyző dönt a felvételükről – mondta Földesi András, a hivatal személyzeti osztályának helyettes vezetője. Hozzátette: december elsejétől még nehezebb lesz bejutni a köztisztviselők közé. Csak azok pályázhatnak, akik megszerezték a versenyvizsgát, amelynek díja mintegy 20 ezer forint. Ezzel mérik fel, hogy a jelölt rendelkezik-e a közigazgatási munkavégzéshez szükséges tudással, készségekkel, képességekkel. A kötelező vizsga díját egyébként a munkába állást követően a közigazgatási szerv visszatéríti.

Az idén eddig 9 állást hirdetett meg a makói polgármesteri hivatal, 200 jelentkező pályázott. Makón most nem kínálnak állást, mint ahogy Szentesen sem. Ott legutóbb ügyintézőt kerestek, 19-en pályáztak. Évente 5–6 állást kínálnak a csongrádi polgármesteri hivatalban, ahol most egyetlen munkatársat sem keresnek. Itt is egy-egy feladatra akár 30-an is pályáznak, ugyanakkor építészmérnököket nehezen találnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyre trükkösebbek a besurranó tolvajok

Szeged - Megszaporodtak a besurranós tolvajlások a megyében: közüzemi szolgáltató munkatársának, a… Tovább olvasom