Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Harminc percért harmincezer

Egy kollégium bejáratánál elhelyezett hirdetésben kerestek pornófilmszereplőket Szegeden. Bár a felhívást itt főleg középiskolások olvashatták, kiderült: csak nagykorúakat foglalkoztatnak. Kollégánk ugyanis jelentkezett a hirdetésre és személyes találkozón kapott információkat a jól fizető munkáról.
Kolléganőnk a stáb két tagjával a megbeszélésre megy. Fotó: Karnok Csaba
Gyanús hirdetésre lettünk figyelmesek az egyik szegedi középiskolai kollégium bejáratánál. A felhívásban filmforgatásra kerestek 18–22 év közötti szereplőket „jó kereseti lehetőséggel". Mivel csak SMS-ben lehetett jelentkezni, úgy sejtettük, nem Spielberg legújabb produkciójához akarják fölfedezni a jövő sztárjait. Elküldtünk egy üzenetet.

Két nappal később megnyerő hangú férfi telefonált emberünknek. Bocsánatot kért, mentegetőzött, amiért este nyolc után zavar, majd a lényegre tért: erotikus filmről lenne szó. Röviden vázolta: nem extrém, hanem „normál" pornóval foglalkoznak, a szereplők egy nap alatt akár 80 ezer forintot is megkereshetnek. Készségesen válaszolt minden kérdésre, ám végül abban maradtak: személyes találkozáson beszélik meg a részleteket.

Az egyeztetett időpontban két fiatal férfi várta kollégánkat, egy étteremben ültek le beszélgetni. Hamar kiderült: nem nagyüzemi gyártásról van szó, nem futószalag-szisztémáról, inkább afféle baráti vállalkozásról. A 4-5 fős stáb a város szélén felépített saját stúdióban dolgozik ügynökségektől kiközvetített, illetve saját modellekkel. Hetero és leszbi filmeket készítenek kifejezetten fiatalos külsejű szereplőkkel. A műveket Hollandiába, Németországba és Franciaországba exportálják. Még egyetlen munkájuk sem volt itthon látható, mondták, bár az az idő már régen elmúlt, amikor szinte garanciát lehetett vállalni, hogy soha nem is bukkannak fel – mondjuk az interneten.

Emberünk szerét ejtette – ismét szóba hozva a fiatalos külső követelményét –, hogy megkérdezze: 18 éven aluli is dolgozhatna? A két férfi azonban határozottan rázta a fejét: ilyesmiről szó sem lehet. Aki túl fiatalos, arról olyan fényképet készítenek, melyen egyik kezében a személyi igazolványát, a másikban az aznapi újságot tartja. Fontos, hogy bizonyítani lehessen a valódi korát. A szabályokról még elmondták: minden modellel szerződést kötnek; soha nem hozzák olyan helyzetbe, hogy olyasmit kelljen csinálnia, amit nem szeretne.

A szereplőválogatás rendje a következő: az első rosta a személyes megbeszélés – ilyenen vett részt kollégánk is. Akit megfelelőnek tartanak, arról próbafelvétel készül. Ezen egyedül a jelölt szerepel – és persze valamiféle segédeszköz –, a felvételt pedig nem használják fel sehol. Ha ezek után a stáb és a szereplő is elégedett a munkával, a jelentkezőt orvosi vizsgálatokra küldik. Ha az egészsége is rendben, elkezdheti a filmezést. Egy félórás jelenetet általában 30 ezer forint körüli összeggel díjaznak.

– Nem olyan nagy dolog ez – mondták a férfiak kedvesen mosolyogva.
Emberünk gondolkodási időt kért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A palackos gázért is többet kell fizetni

Több mint 4 százalékkal drágult a PB-gáz: egy palack cseréje az eddigi 3330 forint helyett 3490… Tovább olvasom