Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Harminckét év után vesztett Nyáriné

Fölényesen győzött a 27 esztendős boltvezető, Nagy Attila Gyula az Üllést 32 éve vezető Nyáriné Tajti Annával (képünkön) szemben. A korábbi polgármester a városi önkormányzatnak nem lesz tagja, de a megyeinek igen.
Harminckét évvel ezelőtt választották először Üllés élére Nyáriné Tajti Annát, s a polgármester asszony azóta minden alkalommal újra mandátumot szerzett. Ezért okozott meglepetést az üllésiek vasárnapi döntése: az 1346 szavazatból csupán 464 (34,47 százalék) szólt a független polgármester mellett, 882-en (65,53 százalék) viszont a szintén független jelöltre, a 27 éves Nagy Attila Gyulára szavaztak. Négy évvel ezelőtt egyébként Nyári Annának nem volt kihívója, idén pedig ketten indultak a település vezetéséért. Nagy Attila Gyula eddig boltvezetőként dolgozott Üllésen.

Az eddigi polgármester a település önkormányzatának nem lesz tagja, de a megyei közgyűlésnek igen. Ide a Homokháti Önkormányzatok listájának harmadik helyéről jutott be.

A leváltásával kapcsolatban elmondta: elfogadja a szavazók döntését és sok sikert kíván az utódjának. Az üllésiek döntése váratlanul érte Tajti Annát, de hangsúlyozta: nincs oka szégyenkezni, polgármestersége alatt a falu szépen fejlődött, így most egy virágzó települést adhat át utódjának. Tajti Anna korábban elmondta, a szennyvízcsatornázás kiépítése a következő feladat a faluban. Ennek érdekében Üllés három másik településsel – Bordány, Forráskút, Zsombó – társulást hozott létre, ugyanis így nagyobb az esély a csatornázás megvalósítására.

Nyáriné továbbra is Üllésen kíván élni, és – mint fogalmazott – bízik benne, hogy ezentúl is a falu, a megye és a kistérség érdekében tud dolgozni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fölényesen nyerte a választást az MSZP–SZDSZ Szegeden

Botka László biztos többséggel a háta mögött folytathatja a kormányzást Szegeden. Az… Tovább olvasom