Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Harmincmilliós kocsilopás egy alsóvárosi autószalonból

Szeged - Felső kategóriás járműveket loptak el ismeretlenek az elmúlt hétvégén a szegedi Shrek-Car használtautó-kereskedésből. Az ügyvezető szerint egy belső ember segíthette a tolvajok munkáját.
Négy nagy értékű személygépkocsit loptak el ismeretlenek szombat dél és vasárnap kora délután között a szegedi Shrek-Car használtautó-kereskedésből.

– Szombaton fél 12-ig dolgoztam, vasárnap délután fél 3-kor az egyik ismerősöm hívott fel, hogy nyitva van a kereskedés kapuja – emlékezett vissza a történtekre Bakaity Attila üzletvezető. A Petőfi sugárúti kereskedés udvaráról két nagy értékű BMW-t, egy Audit és egy VW Passatot vittek el ismeretlenek.

– Az akció végrehajtásához legalább 6-7 ember kellett. Tudták azt is, hogy az irodában tartjuk a kocsikulcsokat és azt is, hogy nincs kamera a helyiségben. A legtöbb kereskedő nem viszi haza záráskor a kocsikulcsokat, mi öt éven át őriztük azokat az irodában. A lopást előre megszervezhették, a 3 millió forint alatti kocsik nem is érdekelték a tolvajokat – mondta az üzletvezető. A legértékesebb ellopott jármű 9 millió forintot ér – a kereskedő kára megközelíti a 30 millió forintot.

Bakaity Attila úgy véli, hogy még soha nem történt hasonló eset a városban. Nem tartja kizártnak, hogy egy belső ember segítette a kocsitolvajokat. Fotó: Karnok Csaba
Bakaity Attila úgy véli, hogy még soha nem történt hasonló eset a városban. Nem tartja kizártnak, hogy egy belső ember segítette a kocsitolvajokat. Fotó: Karnok Csaba

– Az ilyen nagy értékű autókat nem hinném, hogy szétbontanák, ha pedig már kivitték őket a határon, arról felvétel készült. Szerintem még soha nem történt meg Szegeden, hogy egy kereskedésből egyszerre négy autót lopjanak el. A szomszédok a rendőrök eddigi elmondása alapján semmit nem vettek észre, pedig a nagykapu zárának felfeszítése nem kis hanggal járhatott – mondta Bakaity Attila, aki nem tartja kizártnak, hogy egy belső ember segíthette a kocsitolvajokat.

– Arról, hogy a kulcsokat az irodában tartjuk, velem együtt mindössze öten tudták. Remélem, a rendőrség hamar kideríti, hogy mi történt, és visszakapom az autóimat – mondta a pórul járt kereskedő, aki az eset után riasztókat szereltet fel üzletében.

Keresik a kocsikat

A rendőrség a lopással kapcsolatban a lakosság segítségét kéri. Az eltulajdonított járművek egy BMW 530 D típusú, fekete színű, LNU-979 rendszámú, egy BMW 320 D típusú, fekete színű, LNZ-053 rendszámú, egy Audi A4 2.0 TDI S-line típusú, sötétszürke színű, rendszám nélküli, és egy VW Passat CC típusú, pezsgőmetál színű, szintén rendszám nélküli személygépkocsi. Aki látta-látja ezen járművek valamelyikét, illetve tud hollétükről, az hívja a CSMRFK bűnügyi osztályát munkaidőben az 562-400-as szám 13-40-es mellékén, a 107-es, 112-es segélyhívókat, vagy a Telefontanú 06-80/555-111-es vonalát.

Olvasóink írták

75 hozzászólás
 • 75. fercsi 2009. augusztus 28. 20:39
  „Ez még mindig itt van? Mikor lesz már moderálva shrek?”
 • 74. topkapi 2009. június 30. 21:22
  „moderálva”
 • 73. kuka012 2009. június 28. 19:16
  „Shrek" kereskedés egy nagy kamu cég.minden autónak megbuherálják a kilóméter óráját.
  én azért utánna néznék hogy egyedül viszi e a mókus a kereskedését,vagy van társa is?lehet ő a hunyó az ügybenn!sőtt tovább vinném a dolgot,a sok lopott gázolajat,lehet nem az udvaron kellene tárolni.pff
  na erről ennyit!”
 • 72. anyilas 2009. június 28. 14:42
  „A kulcsokat az irodában tartották, és csak öten tudtak róla??? Amit 2 ember tud, azt már mindenki! A pletyka is sebesen terjed!
  Az is érdekes, hogy még az országban benn sincs az autó, és látatlanba lefoglalóztatja! Milyen alapon?”
 • 71. gonoszka 2009. június 25. 00:01
  „"Miért nem a Nagykőrösin vásároltál autót, majd rájöttél volna, hogy valójában a kilométeróra nem is azt mutatja, ami a valós! Ha ott reklamáltál volna két évvel később, a kereskedő nemcsak a hangját emelte volna fel !
  Vagy miért nem vettél új autót szalonban, biztos nem lett volna semmilyen probléma!!! Vagy ott talán kicsit borsosabbak az árak ?????!!!!"

  Azért ez egy kicsit erős duma nem gondolod? Ezek után még elvárod, hogy valaki bemegy hozzád aki ezt olvasta? Ez a vevőbarát politikátok? Így beszélsz egy volt vásárlóddal? Gusztustalan haver...”
 • 70. CID 2009. június 24. 23:01
  „"Miért nem a Nagykőrösin vásároltál autót, majd rájöttél volna, hogy valójában a kilométeróra nem is azt mutatja, ami a valós! Ha ott reklamáltál volna két évvel később, a kereskedő nemcsak a hangját emelte volna fel"
  Bájosak ezek a használtautó kereskedők. Miért van az, hogy egytől egyig, gy néznek ki, úgy viselkednek, mintha most szabadultak volna ?”
 • 69. dömdödöm 2009. június 24. 19:47
  „Ez a koma a Shrek magyar hangja?”
 • 68. fercsi 2009. június 24. 16:04
  „Ezek szerint a Shreknél nincsenek visszaállítva az órák! :)))
  Esetleg az iroda falán lévő...a téli időszámításból...”
 • 67. IVY 2009. június 24. 15:41
  „Naaaa?!
  Németországból?
  Ez új nekem?
  Akkor ezek szerint anno az "alkalmi vétel, a Dunántúlról hozzuk......" duma is átverés volt?
  Látod? Egyik szavaddal másítod meg a másikat! :) :)”
 • 66. IVY 2009. június 24. 15:40
  „topikám!
  Ne tépd a szád!

  Szerencse a szerencsétlensében, hogy a verda azért kifogástalanul működik.

  Ennyi erővel mondhatnám azt is, hogy miért nem csempészett cigivel foglalkoztok.
  Miért használt autókkal, heee??!!
  Ezt most bebukta S., de erősen. :) :)”
 • 65. topkapi 2009. június 24. 14:47
  „Kedves IVY !!!
  Csak Németországból vannak az autók vásárolva, nem az ország másik feléből. Ja, és nincs trélerünk sem !!!
  Miért nem a Nagykőrösin vásároltál autót, majd rájöttél volna, hogy valójában a kilométeróra nem is azt mutatja, ami a valós! Ha ott reklamáltál volna két évvel később, a kereskedő nemcsak a hangját emelte volna fel !
  Vagy miért nem vettél új autót szalonban, biztos nem lett volna semmilyen probléma!!! Vagy ott talán kicsit borsosabbak az árak ?????!!!!”
 • 64. Zs 2009. június 24. 10:19
  „Pedig a Shrek olyan szimpi figura - a mesében...”
 • 63. IVY 2009. június 24. 09:25
  „Fercsi!
  Eddig is (szinte) biztos voltam benne én is!!!! :)

  De legalább szembesült a tényekkel. :) :)”
 • 62. fercsi 2009. június 24. 09:00
  „Topkapi az ügyvezető!”
 • 61. IVY 2009. június 24. 08:29
  „"Kedves topkapi".

  Mi sajna bedőltünk S. ígéretének, miszerint nagyon jó, megkímélt állapotban van az általunk kiválasztott autó.
  Hozzáteszem, -az ország másik feléből hozatta le (állítólag?) tréleren.......
  Mire ideért a verda, érdekes módon már a motorháztető, itt-ott picit horpadt volt és az egyik lámpa törött. Nem repedt! Törött!!!! Erről sem szólt akkor, amikor lefoglalóztuk a kocsit. Ha tudom, nem teszem.
  Miről is beszélsz?
  Ez a korrekt üzleti hozzáállás?
  A kocsi szemrevételezése és azonnali(!) reklamálás után, S. csípőből befenyített bennünket. Még az is feltünt, -nem először kerülhet ilyen szituációba. Rögtön felemelte a hangját, gondolkodás nélkül.
  Az az ízléstelen, hogy "kenyéradó gazdikád" ilyen ocsmány disznóságokra is képes, hogy nagynehezen eladjon egy járművet.....

  Ezt gondold át, mielőtt reklamálsz itt!”
 • 60. IVY 2009. június 24. 08:22
  „58.

  Bocs. Természetesen párszázezer (300!) forintról beszéltem volna. Csak kissé gyorsan gépelek...:)
  Most már én is tudom, hogy kereskedőtől.....? - SOHA AZ ÉLETBEN, MÉG1X!!!!!!!”
 • 59. dömdödöm 2009. június 24. 08:03
  „Most akkor ez a koma a Liptai férje?”
 • 58. CID 2009. június 23. 23:57
  „IVY : Én azt a párszáz forintot inkább hagytam volna. :)
  Ki az az agyament aki hisz autókereskedőnek ? Hazudik, egytől egyig mind. Tudom, én is voltam :)”
 • 57. SP 2009. június 23. 21:27
  „Azért most mégis az a legfontosabb, hogy a tolvajok kézre kerüljenek. Lehet, hogy Te vagy én leszek a következő károsult. A magánérdeke egyben közérdek is.
  Dörzsöltek a tolvajok, nem az első esetük lehet. Lehet, hogy 1 kamion platóján hozzák-viszik a kocsikat és a rendszámokat soha sem látjuk meg.
  Valószínű, hogy mint érdeklődő, vagy kíváncsiskodó a tolvaj már járt a területen felderíteni a terepet és ilyen összefüggésben találkozott is topkapival.”
 • 56. mentelmi-jog 2009. június 23. 21:20
  „Se riasztó, se egy őr, a kulcsok pedig ott közvetlen a telepen. Az szép. Azt hittem ilyen csak a mesékben fordul elő, nemhogy a valóságban meg is csinálja valaki...”
75 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Világsztárok lettek a röszkei kisgólyák

Röszke - Totyit, Tekergőt és Tóbiást a somogyi-sztárgólyákat eddig félmillióan nézték meg az… Tovább olvasom