Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Három a díva: Gregor, Miklósa, Rost a színházban

Szeged - Mozgalmas márciusra készül a szegedi színház: Gregor Bernadett főszereplésével Fey-deau-komédiát mutatnak be; az operánál Miklósa Erika és Rost Andrea vendégszerepel; a balett Juronics Tamás és Mauro Astolfi új koreográfiáját táncolja.
Legkomolyabban a komédiát kell venni – mondta kedden a színház márciusi programját ismertető sajtótájékoztatón a készülő Feydeau-produkció, a Bolha a fülbe rendezője, Csiszár Imre. A francia vásári komédiák és Moličre hagyományát követő, parádés szerepekkel teli darab felszabadult játékot és különösen erős fizikai teljesítményt kíván a színészektől. A női főszerepet Gregor Bernadett alakítja, aki a Hókirálynő után másodszor tér vissza vendégművészként szülővárosába. A bemutatót március 5-én tartják – az előadást mindenkinek ajánlják, aki önfeledt nevetésre vágyik.

Gyüdi Sándor főigazgató operai nagyhétről beszélt: ugyanazon a hétvégén két világsztár szoprán vendégszerepel szegedi produkciókban – a Puccinire váltó Rost Andrea március 19-én és 21-én Mimit énekli a Bohéméletben, Miklósa Erika pedig 20-án Adéle szerepét az Ory grófjában.

A Bolha a fülbe rendezője, Csiszár Imre felszabadult komédiázást ígér - mellette a női főszereplő: Gregor Bernadett. Fotó: Veréb Simon
A Bolha a fülbe rendezője, Csiszár Imre felszabadult komédiázást ígér - mellette a női főszereplő: Gregor Bernadett.
Fotó: Veréb Simon

Beethoven zenéjére koreografált két új egyfelvonásos darabot mutat be Unisono (A Tiszánál) címmel a Szegedi Kortárs Balett március 26-án a nagyszínházban. Juronics Tamás elárulta: egy YouTube-on látott videó nyomán elindulva talált rá a Rómában dolgozó Mauro Astolfire, akit meghívott vendégkoreográfusnak. Az olasz művész úgy fogalmazott: rokonszenves számára, hogy a szegedi táncosok nem nézik a munkaidőt, napi 8-9 órát is képesek szinte megállás nélkül dolgozni, és hamar megértik, ha valami újat kér tőlük.

Gregor-emlékkiállítás, Takarásban, Vincero!

Március 6-án a nagyszínház előcsarnokában „az örök buffó", Gregor József Kossuth-díjas operaénekes emlékére nyílik kiállítás, aki idén lenne 70 éves. Tanács István koreográfus és Janik László színművész irányításával közös táncestre készül a Hóra Színház és a Szeged Táncegyüttes: március 8-án a nagyszínházban látható Takarásban című produkcióban zenével, tánccal, verssel mesélnek születésről, halálról, holdtöltéről, holdfogyatkozásról. A színház jegyirodájában más szegedi színházi kiadványokkal együtt kapható László Boldizsár Vincero! című opera-CD-je, amelyen a tenorista Verdi- és Puccini-operákból énekel.

Olvasóink írták

 • 6. pajesz 2010. február 25. 15:31
  „Csecs meg CID!

  Felhasználói név mögé bújt "bátor" megjegyzéseitek - gyanítom - gyarló írigységből fakad! Pedig hát mennyi másra is irigyek lehetnétek... Például kultúráltságra, illő modorra, de még az ágyi poloska IQ-jára is.
  Ha ilyen, a grafittik színvonalát csak alulról súroló hozzászólásokra vagytok képesek, írogassatok inkább mondjuk Győzike honlapjára!
  Monjuk a Délmagyar jónéhány cikke is vastagon oda való!”
 • 5. CID 2010. február 25. 14:37
  „Csecs : ne légy igazságtalan. Lehet, Ő is a torkával érte el, amit elért :)”
 • 4. Csecs 2010. február 24. 19:36
  „.... mind művésznó. Kivéve a két operaénekesnőt. A harmadik meg köszönje az apjának és a jól forgó seggének.”
 • 3. Csirén 2010. február 24. 12:53
  „...lehet, hogy így az évad második felében már késő a kapkodás.
  Finita.
  Juronics bizonyított.”
 • 2. IVY 2010. február 24. 11:55
  „Gregor díva?
  Miben is?”
 • 1. roboz 2010. február 24. 08:08
  „Moličre - csehszlovák szülők gyermeke; emigrációját követően Ionescu nagy barátja a franci a fővárosban :-))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Brutális drágulás: nyáron már 350 forint lehet a benzin

Szerdán újabb 6 forinttal emelkedik a benzin ára - immár 324 forint lesz. Elemzők szerint hamarosan akár 350 forintot is fizethetünk egy liter üzemanyagért. Tovább olvasom