Délmagyar logó

2019. 06. 18. kedd - Arnold, Levente 19°C | 27°C Még több cikk.

Három autót rongált meg a viharban kidőlt fa

Három autót rongált meg egy kidőlt nyárfa az egyik Csongrádi sugárúti ötemeletes panelház mögötti parkolóban. Az egyik lakó szerint pillanatokkal azelőtt, hogy a fa a kocsikra és az útra zuhant, két fiatal sétált arra.
– Pont éjfélkor dőlt ki a fa akkora robajjal, hogy nagyon megijedtünk. Három autó volt az áldozat. Az egyiknek az oldalába állt bele egy faág. Nem győztek dolgozni a tűzoltók. Háromnegyed kettőig tartott a buli. Dörgött, villámlott, esett az eső, mi meg föntről sasoltunk. Nem sok alvás volt – elevenítette föl a szerdáról csütörtökre virradó éjjel történéseit a szegedi Csongrádi sugárút 75. egyik lakója.

Három autót rongált meg a viharban kidőlt fa - GALÉRIA

Gólyákat mentettek

Gólyákat mentettek a szentesi tűzoltók csütörtök reggel. A madárcsalád fészkét az erős szél megtépázta, ami a gyalogosokra is veszélyt jelentett. A szentesi tűzoltók kiemelték a madarakat a megsérült fészekből, a helyére igazították, és visszahelyezték őket.  

Klinszki Emma elmesélte, az autók tulajdonosainak ablaka a másik oldalra néz, ezért átaludták, észre sem vették, hogy egy hatalmas fa borult a kocsikra. – Én ébresztettem szegényeket. „Öltözzél fel, menjél le, mert ráborult egy nagy fa a kocsira" mondtam nekik, míg a csipát törölgették a szemükből – mesélte.

Az egyik megrongált autó szélvédője csütörtök délelőtt is az összevágott faágak között hevert. Nem messze parkolt egy sárga Suzuki Wagon R. Ennek a kocsinak is betört a szélvédője, a karosszéria több helyen behorpadt és a bal oldali tükröt is letörte a rázuhanó fa.

A fát gyökerestül fordította ki a viharos erejű szél. A kidőlő fa gyökérzete a betont is felszakította. A lakók csütörtök délelőtt is a történtek hatása alatt voltak. Az egyik parkolóban beszélgettek a történtekről. Azt mondták, hallották hangosan káromkodni azt a két fiatalt, akikre majdnem ráborult a fa. „Ha lassabban jövünk, itt döglünk meg" – hallatszott lentről.

Három autót rongált meg a viharban kidőlt fa - GALÉRIA

– A tűzoltók főként kidőlt fáknál, leszakadt faágaknál avatkoztak be. Személyi sérülésről nem érkezett hír a katasztrófavédelem szegedi főügyeletére – tájékoztatott Molnár Krisztina, tűzoltó hadnagy, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Csütörtök reggelig összesen huszonkét esetben számolták fel az esti vihar nyomait a megye tűzoltói.

A legnagyobb pusztítást Szentes és Csongrád térségében okozta a viharos szél. A bejelentések több mint fele innen érkezett. A szél több helyen gyökerestől kicsavart fákat döntött az útra. A leszakadó faágak több autót megrongáltak. Szentesen, a Csongrádi úton egy kerítést tört össze egy kidőlt fa törzse, a Szigeti István utcában pedig egy nyárfa családi ház tetejére és a mellette futó villanyvezetékre dőlt.

Három autót rongált meg a viharban kidőlt fa - GALÉRIA

Szegedről és környékéről hét bejelentés érkezett. A csongrádi sugárúti eset mellett a Szilléri sugárúton is járművekben okozott károkat a vihar. A Gogol utcában, a gyalogosokat veszélyeztették a magasban lógó, félig leszakadt faágak, a Szabadkai úton pedig a kerékpárutat zárta el egy, a földből kifordult akácfa.

Makón a strand bejárata előtt egy lehasadt faágnál, a Kálvária utcában pedig egy villanyvezetékre szakadt nyárfánál végeztek beavatkozást a makói egységek. Mórahalomról két bejelentés érkezett: a földből kifordult fatörzsek egy épületet és egy autót rongáltak meg.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fogyasztóbarát az Aquapolis

A szegedi fürdő először 2013-ban lett fogyasztóbarát, az elsők között. Tovább olvasom