Délmagyar logó

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 19°C | 32°C Még több cikk.

Három kérdés - aki válaszol: Torgyán József politikus, volt agrárminiszter

Szeged – Három kérdést teszünk fel olyan embereknek, akik valamiért az érdeklődés középpontjába kerültek, és olyanoknak, akik válaszolni hivatottak aktuális témákra. Ezúttal a Szegedre látogató Torgyán Józsefet kérdeztük.
– 2010-ben Csongrádon indult egyéni jelöltként az országgyűlési választásokon, de nem jutott be a parlamentbe. Mivel telt az elmúlt bő három év?

– Abbahagytam az ügyvédi munkámat, különböző meghívásoknak tettem eleget. Számos 56-os szervezet és szövetség megemlékezésén vettem részt. Járok falunapokra, és egyetemeken is tartottam előadásokat. Volt dolgom bőven. Emellett az X-akták című könyvemen dolgozom, amely egy óriási leleplező mű lesz: feltárja a rendszerváltás rejtelmeit, illetve azt, miért nem sikerült azokat a célkitűzéseinket megvalósítanunk, amelyeket még 1956-ban tűztünk ki magunk elé.

Torgyán József: Nagy hibát követett el a kormányzat akkor, amikor nem az általam meghirdetett módon fogadta el a földtörvényt. Fotó: Karnok Csaba
Torgyán József: Nagy hibát követett el a kormányzat akkor, amikor nem az általam meghirdetett módon fogadta el a földtörvényt. Fotó: Karnok Csaba

– Tavaly volt 80 éves. Indul a jövő évi választásokon?

– Annyi a baj Magyarországon, hogy ezt csak a fiatalok tudják helyrehozni. Semmilyen körülmények között nem kívánok indulni 2014-ben a parlamenti választásokon! A közvélemény egyébként is úgy ítéli meg, hogy a rendszerváltásban részt vevő politikusok felelősek a jelenlegi helyzetért. Ezt annak ellenére ismerem el, hogy 22 éve a Független Kisgazdapárt minden olyan kezdeményezését megtorpedózták, amelyeket nemzetmentő oldalról mostanában kezdenek megvalósítani. Szeretném segíteni az 1956-os eszmék újraélesztését, és egy olyan nemzeti erő létrehozását, amely nélkül ezt az országot nem lehet talpra állítani.

– Őskisgazda politikusként mi a véleménye a nemrég elfogadott és sokat vitatott új földtörvényről?

– Nagy hibát követett el a kormányzat akkor, amikor nem az általam meghirdetett módon fogadta el a földtörvényt. Azt mondtam, ha bármennyire is átvesszük a legmodernebb nyugati rendelkezéseket, és azt egy önálló magyar földtörvénybe foglaljuk, millió támadásnak leszünk kitéve. A legtökéletesebb földtörvénynek a franciákét tartom, akiknek sikerült megőrizniük a nemzeti földvagyont. Az ő földtörvényüket kellett volna szó szerint lefordítani magyarra, átvenni és elfogadni. Akkor támadhatatlanok lettünk volna az Európai Unió előtt is. A jelenlegi magyar földtörvénynek azért van számos jó rendelkezése, de vannak kétséges passzusai is. Sajnálom, hogy nem hallgatott rám a kormány.

Olvasóink írták

 • 8. vip007 2013. július 30. 08:58
  „Úristen, hányszor elmondta, hogy "bolsevistahornkormány" . Ripacs volt, az is maradt.”
 • 7. sikan 2013. július 29. 23:03
  „Két dolgot hiányolok, amióta Torgyán József nem jutott a parlamentbe:
  1., Ki szerzi be a dél-amarikai cseresznyét?
  2., Most is mondhatná gyakran, hogy "Mongyon le!", egykori bajtársai között is lenne elég, akinek ez a mondat járna!”
 • 6. margot 2013. július 29. 19:47
  „Láttam már szánalmas embert de nálánál szánalmasabbat nem.”
 • 5. Zotya100 2013. július 29. 18:12
  „Éééédes! Ahogy öregszik, egyre sötétebb barna a haja, akárcsak Kordának!”
 • 4. Ferrer 2013. július 29. 14:59
  „Gyere vissza, Torgyán Józsi bácsi, és tegyél rendet!”
 • 3. Atlasz 2013. július 29. 11:46
  „Bájos, hogy ő is megmondja a tutit. No most jövünk mi...”
 • 2. kipkop 2013. július 29. 11:38
  „"..Orbán és Torgyán trió?" Véleményem szerint ez nem trió. Miért kellene közmunkát végezni egy 80 éves embernek?”
 • 1. Együgyű 2013. július 29. 11:00
  „,,Három kérdés - aki válaszol: Torgyán József politikus, volt agrárminiszter"
  Miért kérdezték meg Torgyán József politikust? Talán egy idős celebbel akartak riportot közölni, pózolni? ,,- Tavaly volt 80 éves" a volt földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter a Független Kisgazdapárt volt elnöke. ,,Indul a jövő évi választásokon?" Megnyugtató választ adott nekem és az itthon maradt fiataljainknak! Remélem, nem úgy van, hogy az kell figyelnünk amit, tesz, és ne azt, amit az országjáró bácsika mond, hirdet? Most már a közszférában, munka világába egy nyolcvan éven felülinek, sőt alattinak, (egyszerű embernek) sem lehet dolgoznia akkor, sem ha munkája van! Persze persze a politikusokra más szabályok vonatkoznak! Józsi bácsinak felhívnám, a figyelmét van még jól fizetett közmunka! Nyár van! A rendszerváltás utáni politikusaink is előjogokkal rendelkeznek és rájuk is a törvények vonatkoznak? Ők nem tartoznak sem a szellemi sem a fizikai dolgozók közé! Ezért felelősségük nincs is az értünk továbbá az országunkra felesküdteknek! Csak előjogaik vannak valamint megszerzett és továbbgyarapodó vagyonkájuk! (Tudóm, hogy egyes politikusok sosem esküdtek fel ránk, de hála a Nemzeti Egységes Áldozatvállalásnak, ennek ellenére gyarapodtak és most is gyarapodnak a ,,rendszerváltásnak" köszönhetően! Most mi lesz velünk, ha nem lesz újra Orbán és Torgyán trió? A magyar nemzetet ki hozza ki a slamasztikából? Ki virágoztatja fel megint a Nemzeti Magyarországot? Persze már Győztünk! Magyarország jobban teljesít egyeseknek, mint valaha! ,,- 2010-ben Csongrádon indult egyéni jelöltként az országgyűlési választásokon, de nem jutott be a parlamentbe." Az előbbi mondatban van a válasz is? A szeretett és szolgált népünk egy része nem kért a további aktív politika önfeláldozó munkájából? ,,Mivel telt az elmúlt bő három év" Talán országjárással és további mani, zsozsó szerzéssel és süketeléssel? ,,tartottam előadásokat" Megértem, mert mostanában valamint régebben is minden sikeres nemzetet felvirágoztató emberke előadásokat tartott/tart Magyarországon és a világban! Személy szerint további jó egészséget kívánok, Torgyán Józsefnek! Továbbá mosolyogjon sokáig rajtunk!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hiába a kánikula, lőttek a felfújható medencéknek

Nincs pancsoló kislány az óvodában, mert nem használható a felfújható medence. Az országos tiszti főorvos szerint fertőzésveszélyes. Tovább olvasom