Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Három kérdés, aki válaszol: Kalmár Ferenc képviselő (KDNP)

Szeged - 3 kérdést teszünk fel olyan embereknek, akik valamiért az érdeklődés középpontjába kerültek, és olyanoknak, akik válaszolni hivatottak aktuális témákra. Ezúttal Kalmár Ferencet, a KDNP országgyűlési képviselőjét faggattuk, akinek parlamenti aktivitása feltűnő.
- Első parlamenti felszólalásában a kettős állampolgársággal kapcsolatos törvényről beszélt. Miért választotta ezt az ügyet? Mit tart legfőbb feladatának a külügyi és határon túli magyarok bizottságában?
– Kiemelt fontosságú a kettős állampolgárság ügye, ezért nyújtotta be az elsők között a kormány ezt a törvényjavaslatot. Úgy éreztem, brassói születésűként hozzá kell szólnom a vitához. Többen vagyunk határon túl született képviselők, van két nagyváradi és egy szabadkai kollégám is. Ki szólaljon meg, ha nem mi? Európában sok probléma rendeződött: ledőlt a berlini fal, függetlenek lettek a balti államok – a magyar gondok megmaradtak. Olyan feszültségek keletkeztek, például a 2004-es népszavazással, amelyeket fel kell oldani ezzel a törvénnyel. Célom a magyar érdekek képviselete, a magyar sorskérdések rendezése – ide sorolom Trianon feldolgozását, a székely autonómiát, a szlovák kérdést.

Kalmár Ferenc. Fotó: DM/DV
Kalmár Ferenc.
Fotó: DM/DV

– Megszólalt az árvízkárosultak ügyében is.
– A vidékfejlesztési miniszterhez címeztem kérdést: hogyan tud segíteni az árvíz miatt nehéz helyzetbe jutott embereken? Úgy látom, ennek az ügynek a rendezéséhez legalább egy évre szükség lesz.

– Azonnali kérdést intézett a Vidékfejlesztési Minisztérium vezetőjéhez az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program felgyorsításáról. Megnyugtató választ kapott?
– 9–12 hónapos ügyintézési határidőkkel találkoztak eddig a pályázók a vidékfejlesztési programban. Ha valaki meg is nyeri a támogatást, hónapok, évek telnek el, mire hozzájut a pénzéhez. Kérdeztem, akar-e változtatni a minisztérium ezen a gyakorlaton. Fazekas Sándor miniszter úr válaszában leszögezte: minimum a felére szeretnék csökkenteni az ügyintézési határidőt.

Olvasóink írták

 • 6. saturnus 2010. június 19. 07:59
  „Kálmán nem nyúl-kálmán!”
 • 5. ladikos 2010. június 18. 21:02
  „Nem csak a Parlamenti aktivitása nagy ,de az IKV-nál is csak azt felejtette meg nézni jogosanutasítanak-e el lakásigénylést. Vagy talán éppen az ikv-nák dolgozok hanyagsága miatt. DE az is lehet,hogy 3 kis korúval az ember nem jogosult önkormányzati lakásra!!!!!!!!!!”
 • 4. saturnus 2010. június 18. 14:35
  „Kalmár Ferenc Magyar Kábel Művek Szeged Gyára leépítettéka gyárat ő és még egy két vezető cserébe kapott onkormányzati poziciót a városnál 98-2002 FIDESZTŐL.Innen egyenes az út más párt szószolója brírálója.De másutt veri a mellét,hogy országos idegenforgalmi téren Szeged előre lépett a második helyre.Mintha ő lenne a nagy város építő és fejlesztő.”
 • 3. deszkás 2010. június 18. 13:38
  „Kalmár úr! Milyen zászló van a Szegedi KDNP irodának homlokzatán?”
 • 2. sudoku 2010. június 18. 11:17
  „Csak az igazságosság jegyében , kalmár ur-nak mindig problémája volt Botka László nem szegedi születésü,és ö ?? hány év ota él szegeden??? -vagy másban a szálkát magunkban a gerendát sem elv érvényesül??”
 • 1. t680822g 2010. június 18. 10:29
  „Ez az ember hogy lett országgyűlési képviselő valyon?????? Nevetségesen kicsinyes és gusztustalan munkát végzett a szegedi önkormányzat képviselőjeként is... Ez az ember csak egy "pofa", akit belesúlykoltak a Szeged-rókusiak tudatába lelkiismeretlen emberek, sok személyt tudnék aki sokkal alkalmasabb lenne Rókust képviselni, nemhogy országgyűlési képviselő legyen belőle... Aki nézte a városi tv-t az látta milyen fantáziátlanul, indokolatlanul támadta állandóan a Botka László polgármestert, aki egy tisztességes ember, ez az ember a nyomába sem léphet, sem tehetségben, sem tisztességességben...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életveszélyesen megfenyegettek egy közterület-felügyelőt Szegeden

Egy férfi életveszélyesen megfenyegetett egy közterület-felügyelőt Szegeden. Miuán a parkolóőr… Tovább olvasom