Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

Három kérdés: Kovalcsik Andrea főjegyző válaszol

Szeged - 3 kérdést teszünk fel olyan embereknek, akik valamilyen okból az érdeklődés középpontjába kerültek, és olyanoknak, akik válaszolni hivatottak aktuális kérdésekre. Kovalcsik Andrea megyei főjegyző, a Területi Választási Iroda vezetője szerint az ajánlószelvények fele „talál gazdára".
- Mit tapasztal, mennyire tájékozottak a választók az országgyűlési választás szabályait illetően?
– Bár szívesen megtartom a tudnivalókról a sajtótájékoztatókat, de úgy látom, hogy igen felkészültek az emberek a választási kérdésekben. A szavazás egyébként is olyan politikai alapjog, ami nagyon sokakat érdekel. Az európai parlamenti képviselőválasztást már az én vezényletem alatt működő területi választási irodával bonyolítottuk le, és akkor is úgy vettem észre, hogy a választási tudnivalók nagyon érdeklik az embereket.

Fotó: DM/DV
Kovalcsik Andrea főjegyző válaszol.
Fotó: DM/DV

– Az ajánlószelvények mekkora hányadát adják oda pártnak, jelöltet állító szervezetnek a választók? Hol nem szabad gyűjteni a kopogtatócédulákat?
– Ezt nehéz megmondani, de úgy gondolom, hogy a szelvények 50 százaléka biztosan gazdára talál. Nem lehet gyűjteni munkahelyen, honvédségnél, rendészeti szerveknél, állami és önkormányzati hivatali helyiségekben és tömegközlekedési eszközökön. Egyebekben a jogszabály úgy fogalmaz, hogy vigyázni kell a gyűjtéskor arra, hogy az állampolgárokat ne zaklassák. Mindenkinek van egy ingerküszöbe. Ha egyszer becsöngetnek valakihez azzal, hogy szándékozik-e átadni az ajánlószelvényt, és az illető azt válaszolja, hogy nem, akkor nem szabad győzködni, nem szabad még hatszor becsöngetni. Nyilvánvaló, hogy itt is be kell tartani a tolerancia és együttélés szabályait.

– Milyen kampányra számít?
– Erősre és durvára.

Olvasóink írták

 • 6. Gazficko 2010. február 01. 18:42
  „Úgy is mondhatnám,hogy : Nincs csúnya nő csak kevés szesz”
 • 5. Zs 2010. február 01. 15:19
  „hááááát, én ismerem személyesen, de ez a kép hihetetlenül jól sikerült...”
 • 4. favágó 2010. február 01. 15:12
  „Maradjunk annyiban, hogy dekoratív hölgy! Sajnálom szegényt! Hogy tud kijönni Bunyós Pannival?:-))))))))”
 • 3. Zs 2010. február 01. 12:39
  „:DDD”
 • 2. rozator 2010. február 01. 12:30
  „Vakolat nélkül?”
 • 1. koxos 2010. február 01. 11:10
  „meglehetne”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szőke Tiszánk sötét napjai

Haldoklott tíz éve a Tisza: a romániai aranymosók 100 ezer köbméternyi ciános szennyvize két hét alatt vonult le a folyón, mérgezte élővilágát. Tovább olvasom