Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Három megyében tüntettek a vasútért

Szeged - Irreális elvárni a kis önkormányzatoktól, hogy vegyék át a szárnyvonalak működtetését; a megyei önkormányzatokkal kellett volna tárgyalnia a kormánynak, de meg se keresett bennünket – mondta lapunknak Magyar Anna, a Csongrád megyei közgyűlés elnöke.
Irreális elvárni a kis önkormányzatoktól, hogy vegyék át a szárnyvonalak működtetését; a megyei önkormányzatokkal kellett volna tárgyalnia a kormánynak, de meg se keresett bennünket – mondta lapunknak Magyar Anna, a Csongrád megyei közgyűlés elnöke. Vasárnap kora délután három megyét érintő tüntetést szerveztek a megye képviselői a Bács-Kiskun és Békés megyei önkormányzattal közösen, a szárnyvonalak lezárása ellen. A demonstrálók Kiskunfélegyházán szálltak föl a vonatra délben, majd Csongrádon, Szentesen, Hódmezővásárhelyen és Orosházán is leszálltak, tájékoztatót tartottak, és találkoztak a demonstráció helyi támogatóival.

A szentesi állomáson tüntetők közt megjelent Magyar Anna, a megyei közgyűlés elnöke is. Tárgyaltak volna a szárnyvonalak fönntartásáról. Fotó: Vidovics Ferenc

Elhangzott, hogy a Szentes–Kiskunfélegyháza, a Szentes–Orosháza, valamint az Újszeged–Mezőhegyes vonal révén a megyét három ponton is érinti a GKM terve, és elgondolkodtató, hogy több községgel együtt egy 18 ezres város, Csongrád is vasúti közlekedés nélkül maradna – miközben köztudott, hogy a vonat sok ember számára a még mindig elérhető árú közlekedési lehetőséget jelenti. Magyar Anna hangsúlyozta: a GKM terve az itt élők számára elfogadhatatlan.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mehmet Karcsi édesanyja a gyermek apját vádolja

Szeged - Mehmet Karcsi édesanyja – ügyvédje szerint – azt feltételezi, hogy a kábítószert a kisfiú apja, Mehmet Tüysüz csempészte az autójukba. A megvádolt férfi erre nem kívánt reagálni. Tovább olvasom