Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Három nap munka, négy nap pihenés

Szeged - Idén majdnem mindegyik ünnepünk és munkaszüneti napunk hétvégére esik, megnyújtva ezzel a pihenés perceit. Három szegedit kérdeztünk, náluk hogy telnek az ajándékba kapott szabadnapok.
Hosszú hétvége előtt állunk: augusztus 20-a csütörtökre esik. Ilyenkor a többség pénteken is pihen, ők ezt a napot jövő szombaton dolgozzák le a munkahelyükön. Elmondhatjuk, hogy 2009 a hosszú hétvégék éve, hiszen majdnem minden ünnepünk, munkaszüneti napunk csütörtökre vagy péntekre esik. Sokan kirándulással, családi programokkal töltik az ajándékba kapott szabadságot, míg mások ekkor is dolgoznak.

– Nagytakarítást terveztem erre a hétvégére ablakpucolással, függönymosással. És átrendezzük a fiam szobáját, mert szeptembertől oviba megy, „nagyfiúsabb" lesz a birodalma – árulta el Orbán Hédi. A Százszorszép Gyermekház igazgatója azt mondta, neki a hosszú hétvégék arra jók, hogy utolérje magát a munkában.

 Hosszú hétvégék éve

Már újév napja is csütörtökre esett, akik pénteken is pihentek, azok a nagy hideg és a gázkorlátozás miatt márciusban dolgozták le ezt a szabadnapot. Május elseje is hosszú hétvégét nyitott, pénteken volt. Augusztus 20-a, az államalapítás ünnepe csütörtökön lesz, a pénteki pihenőnapot jövő hét szombaton kell ledolgozni. Az október 23-i ünnep péntekre esik. A karácsonyi előkészületekhez 2009-ben is hozzátartozik egy szombati munkanap: december 19-én dolgozunk a 24-i, csütörtöki pihenőnapért.

„Félhivatalos" programokkal tölti a csütörtököt és a pénteket Csengele polgármestere. Sánta Ferenc előbb kistérségi ünnepségre utazik Kistelekre, majd a faluházban fellépő fúvószenekart fogadja. Hosszú hétvégéit többnyire hasonló „félhivatalos" programokkal tölti, de azt mondta, szívesen csinálja, nem hiányzik neki a szabadnap. Ezen a héten a szombatot és a vasárnapot a családnak szenteli.

– A Balaton környékére utazunk a feleségemmel. Ha minden a terv szerint történik, ott találkozunk a két kis unokánkkal – árulta el a polgármester.

Vagy zenél vagy a természetet fotózza a hosszú hétvégéken Molnár Gyula. A Molnár Dixieland Band vezetője elmondta, hogy most három fellépésük is lesz. De azokat a hétvégéket is nagyon szereti, amikor például a Fehértónál tanyázó madarakat figyelheti a lesből.

– Természetfotós túrákat szervezünk a barátaimmal, és madarakat, virágokat, valamint a tájat fényképezzük. Nem szeretem a tömeget, a természetben nyugodtan, csendben pihenhetem ki magam – avatott be a zenész.

Olvasóink írták

 • 4. gubanc 2009. augusztus 19. 16:30
  „Inkább Szeged-Arad vasútvonal lenne már.
  Ha Kóka elvtárs nem tenyerel bele, hol lennénk már....”
 • 3. k.elvis 2009. augusztus 18. 15:34
  „Én asszem csütörtökön kegyetlenül beszittyózok a haverokkal valamelyik úszóházon,a pénteket végigalszom, szobaton a kollégákkal piálunk,majd végigalszom a vasárnapot.Így nem kell azon agyalnom,hogy milyen programokat állítsak össze a hétvégére.Úgysincs egy normális kirándulóhely az elcseszett környéken.”
 • 2. flexsnake 2009. augusztus 18. 14:57
  „1 azt akarta mondani hogy péntekre meg csütörtökre, de nála már ma is hétvége van... :D
  A folyamatos munkarendre nincs hatással.”
 • 1. Alsóváros 2009. augusztus 18. 13:42
  „"Idén majdnem mindegyik ünnepünk és munkaszüneti napunk hétvégére esik, megnyújtva ezzel a pihenés perceit."

  Kedves szerző: beszélni magyar? Ha egy ünnepnap hétvégére (szombat, vasárnap) esik, az ugyan hogy nyújt meg bármiféle pihenést?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem csak a 20 éveseké a világ

Szeged - Nem is a kétszer, hanem inkább a háromszor húszéveseké a világ, hiszen manapság a kereskedelem, a marketing, a média célpontjai az idősödő nyugdíjasok. Tovább olvasom