Délmagyar logó

2019. 07. 24. szerda - Kinga, Kincső 19°C | 28°C Még több cikk.

Három napig folyt a semmibe a víz: a meleg miatt több a hiba az ivóvízhálózaton

Azért nem javították hamarabb, mert húsz helyen észleltek meghibásodást, törést, és nem a szentmihálytelki volt a legsürgősebb eset.
Három napig folyt a semmibe az értékes ivóvíz a Móricz Zsigmond utcában – szentmihályteleki olvasónk a csőtörésről már szombaton értesítette a Szegedi Vízműt. Hétfő délután telefonált be bosszankodva lapunk Csörög rovatába, hogy már két napja folyik a víz a semmibe.
Nem meteor csapódott be a szentmihályteleki Móricz Zsigmond utcában: két napig folyt a víz, de annyi volt a hálózati meghibásodás a hétvégén, hogy csak hétfőn tudták megoldani a problémát. Fotók: Fr

 

– A hétvégén összesen 20 meghibásodás történt a szegedi ivóvízhálózaton, melyben jelentős mértékű munkák is voltak. Az elmúlt hetekben azt tapasztaltuk, hogy a nagy melegben megnövekedett a meghibásodások és a törések száma az ivóvízhálózaton – tájékoztatta lapunkat a Szegedi Vízmű Zrt.


Azt mondták, hogy a bejelentés után egyből helyszíni szemlét végeztek. – A helyszínelést végző szakemberek több szempont figyelembevételével döntenek a javítások sorrendjéről. Ezek függenek többek között a vízfolyás nagyságától, a környezetben okozható károk mértékétől és a közlekedés érintettségétől is. Az ebből a vezetékből kifolyó víz a környezetet nem veszélyeztette: a javítási sorrend felállításánál ezt is figyelembe vettük.

A komolyabb veszélyeket okozó hibák kijavítása után hétfőn a Móricz Zsigmond utcában levő problémát is megoldottuk. Legfeljebb 50-70 köbméternyi víz folyt el, díja a lakosságot nem terheli majd – közölték.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

RakpartFeszt: főszerepben a boksz, a tűzijáték és a sör

RakpartFeszt: főszerepben a boksz, a tűzijáték és a sör
Több mint 6500 effektből álló tűzijáték, közönségbarát ökölvívás - és sör, minden mennyiségben: ezt… Tovább olvasom