Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Három szegedi iskola ütötte meg a bankot

Szeged - Önkormányzati önrésszel együtt közel 1 milliárd forint támogatást nyert három szegedi iskola a Dél-alföldi regionális operatív programban – jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján Botka László polgármester.
Csongrád megyében 17 település oktatási intézménye jutott támogatáshoz, Szegeden három.

A Rókus II. iskola 211 millió 500 ezer forintot nyert – többek között a nyelvi laborra, szabadtéri oktatóbázisra és az épület teljes akadálymentesítésére költenek.

A Tisza-parti Általános Iskola 399 millió 600 ezer forintjából jut tornaterem és könyvtár kialakítására, az épület energetikai korszerűsítésére és az alagsor víz elleni szigetelésére is.

A szőregi Kossuth Lajos iskola 199 millió 670 ezer forint pályázati pénzhez jutott, melynek köszönhetően több más mellett, emeletráépítéssel nyolc új tantermet alakítanak ki. A három iskola támogatási összege 810, a beruházások teljes összege 925 millió forint.

Olvasóink írták

  • 2. katinemet 2008. augusztus 28. 20:35
    „Gratulálok a támogatást nyert 3 iskolának!
    Jó lenne, ha itt Dorozsmán is jutna az iskola fejlesztésére, felujítására is egy kevés, igaz sok mindent meg tud csinálni az iskola (ön)erőből ( fűtés rekonstrukció), de pl a tantermek kifestését a szülőknek kellett megoldani.
    Tavaly már a parketta is elég siralmas állapotban volt, szerintem az idén se lesz jobb, remélem a gyerekek nem fognak szilikózist kapni a portól.”
  • 1. szőregi 2008. augusztus 28. 11:26
    „Gratulálok az iskoláknak. Igazán kár, hogy Dobos Jánost olyan méltatlanul távolították el a szőregi Kossuth éléről, és most ebek harmincadjára került az intézmény, még szerencse, hogy legalább magát az ingatlant fejlesztik !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cölöpözéssel kezdik az M43-as építését

Szeged - Szeged és Algyő között a leendő új Tisza-hídnál már ott áll az a cölöpöző gép, amely ma délelőtt fog hozzá a fúráshoz. Ezzel elkezdődik az M43-as építése. Tovább olvasom