Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Háromdimenziós mozi Szegeden

Szeged - Szegeden lesz az ország második 3D-s mozija. A Belvárosi mozi Zsigmond Vilmos Termét nyáron alakítják át. A filmek szeptembertől jönnek.
Szegeden lesz az ország második 3D-s mozija – az egyetlen jelenleg a fővárosban működik. A Belvárosi mozi Zsigmond Vilmos Termét alakítják át a legmodernebb technika fogadására.

Az intézmény jelenleg a közbeszerzési eljárásnál tart, júliusban és augusztusban zárva lesz a Belvárosi. Át kell alakítani a gépházat, kicserélni a vásznat, és néhány dolgot átépíteni a nézőtéren. Szeptembertől láthatják a 3D-s filmeket a szegediek.

Ez a 3D egyébként már nem az a 3D, mint amikor kék-piros lencséjű, papírszemüvegben néztük Freddy Kruegert a Rémálom az Elm utcában utolsó jelenetében. Ma már az ezzel a technikával készített filmek – például ilyen lesz a legújabb Harry Potter, az új Walt Disney-filmek vagy a Kis Vuk – teljes egészében háromdimenziósak. A szemüveg is más, mint egykor, az élmény pedig állítólag összehasonlíthatatlan.

A jegyár ezekre az előadásokra 1200-1400 forint körül lesz, ebben benne van a szemüveg is. Aki legközelebb azt magával hozza, annak néhány száz forinttal kevesebbe kerül a jegy. A hagyományos, kétdimenziós filmekre marad a mostani belépő.

A moziban a hagyományos, 35 milliméteres megtartása mellett kiépítik a digitális rendszert is. Ennek köszönhetően például műholdon keresztül élőben tudnak közvetíteni többek között koncerteket, sporteseményeket.

A beruházás körülbelül 40 millió forintba kerül, az átalakítást a város állja.

Olvasóink írták

  • 2. zyklon 2008. április 24. 11:51
    „mókusvakítás”
  • 1. andlor81 2008. április 24. 06:42
    „Ez remek nagyon várom már.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miről mesélünk gyermekünknek

Szeged - Minden a mese! Az ősi, de estéről estére a gyerekszobák többségében újjászülető műfajban… Tovább olvasom