Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson -3°C | 10°C Még több cikk.

Háromezer kristály díszíti Katarina Witt ruháját

Jól érzi magát Katarina Witt Szegeden: azt mondja, kedves emberek veszik körül és a produkció is grandiózus, melyben szerepet kapott. Bár sérülés miatt kímélnie kell a hátát, gyönyörű ruháját mindenképpen meg akarja mutatni a szabadtéri színpadán. A koreográfiáról az utolsó pillanatokig egyeztetnek.

Mosolyogva érkezett csütörtöki sajtótájékoztatójára Katarina Witt. Az egykori olimpiai-és világbajnok műkorcsolyázónő mindenféle sztárallűr nélkül, lényegében a sok vendég egyikeként lakta be szobáját a Forrás Hotelben, és így viselkedik ittartózkodása óta. Készségesen állt a sajtó rendelkezésére is, amikor a pénteken bemutatásra kerülő Álarcosbál című operáról és szerepéről beszélt az alkotókkal együtt. Mint fogalmazott: kedves emberek veszik körül, nincs oka másképp viselkedni.

Háromezer kristály díszíti Katarina Witt ruháját - GALÉRIA

– Amikor megérkezett a felkérés, azt hittem, viccelnek – mesélt szokványosnak nem nevezhető feladatról a német világklasszis. Filmben szerepelt már, operába azonban korábban nem hívták. A fantáziáját azonban megragadta, ezért elvállalta a Verdi-darabban a bálkirálynő szerepét. Szerda este érkezett meg Szegedre és egyből kilátogatott a Dóm térre. – Tudtam, hogy ez egy fantasztikus fesztivál, de mindezt élőben látni a nagy színpaddal, a Dómmal, teliholdkor nagy élmény volt.
Szerdán már a ruhapróbát is megtartották – a nem mindennapi viseletet Náray Tamás tervezte.

– A világsztárokra az öltözködés terén is nagy nyomás nehezedik, ami aztán átkerül a ruhatervezőkre. Katarina azonban nyitott és megértő volt, könnyű volt vele együtt dolgozni. Ettől függetlenül az eredeti tervekhez képest más lett a jelmeze – mesélte a divattervező. A kék-ezüst-szürke-óarany ruhára 3 ezer kristályt varrtak fel kézzel, ami megnehezíti majd a műkorcsolyázó dolgát, hiszen a súlya így 3 és fél kiló lett. Hogy végül mit ad elő benne az egykori jéghercegnő, azt egyelőre még egyeztetik a koreográfussal, Katarina Witt derekát ugyanis egy sérülés miatt kímélni kell. Jelenete szerint egy hópelyhet formáló szánon tolják majd be, hat lány és hat fiú jégtáncos veszi körül. – Ezt a gyönyörű ruhát viszont muszáj megmutatni – nevetett a sportolónő, aki a csütörtök esti próbán emeléseket és forgásokat próbál.

Háromezer kristály díszíti Katarina Witt ruháját - GALÉRIA

Az Álarcosbálról az alkotók azt mondják: látványos előadás lesz, a 600 négyzetméteres plasztikjég-felületen zajló jégrevü pedig megkönnyíti az opera befogadását. Az eredetileg bostoni kormányzóról szóló történet helyett is azért választották a Gusztáv-királyról szóló átiratot, mert egy svédországi történetet minden bizonnyal közelebb érzik majd magukhoz a nézők.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged legjobb helyeiről ír a Forbes

A Forbes magazin Szeged 16 legjobb helyéről ír. Tovább olvasom