Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 13°C Még több cikk.

Háromkor kel az ország leggyorsabb villamosvezetője

Híres és egyben irigyelt lett a villamos gyorsulási verseny győztese. Klonkáné Kiss Bori most buszvezetést tanul, de nem szeretne a villamostól örökre megválni.
Gyakran találkozhatnak az utasok Kiss Borival. Fotó: Karnok Csaba
Vasárnap egy csapásra híressé lett Klonkáné Kiss Borbála. Magyarország leggyorsabb villamosvezetőjét azóta irigylik a kollégái, de a rövid ünneplés után minden ugyanúgy megy tovább: hajnali háromkor már talpon van, fél négykor indul a szolgálati járat.

Tegnap reggel négy óra huszonötkor kellett munkára jelentkeznie, aztán délig rótta a köröket az 1-es vonalon egy csatolt szerelvénnyel. Ez nem olyan húzós – mondja. Van olyan nap, amikor 3 óra 50-től 14 óra 30-ig tart a munkaidő.

Délután azért hívtuk hiába telefonon, mert aludt – meséli. Muszáj volt lefeküdnie egy kicsit. Van ugyanis egy kicsi fia, aki nem mindig akkor akar elálmosodni, amikor anyu szeretné. Klonkáék egyébként igazi SZKT-s család. Bori a cégnél ismerte meg a férjét. A változatosság jegyében ő trolis és délutános. A két eltérő műszak miatt jóformán csak a szabadnapokon találkoznak. – Ő viszi a gyereket az oviba, én hozom – magyarázza Bori.

Kollégái – cím ide vagy oda – nem tartják túl gyorsnak. Azt mondták, a vonalon könnyű utolérni. Persze lehet, hogy ezt csak az irigység mondatja. Vasárnap óta többen irigylik tőle az elismerést. A szép díjon kívül még meleg kézfogás járt a győztesnek, anyagi haszonnal a verseny nem járt.

Klonkáné Kiss Bori egyébként könyvkötő volt az egyetemen, s csak miután ott megszűnt a munkahelye, akkor jelentkezett villamosvezetői tanfolyamra. De nem bánta meg. Most teherautó-vezetést tanul, hogy legyen jogsija buszra is. Nem szeretné azonban, hogy a cég örökre buszra ültesse. Azt mondja, hiányozna neki a villamos.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pengeváltásokkal a régi kerékvágásban

Három hónapos szünet után pénteken ülésezik újra a szegedi képviselő-testület. Az önkormányzati… Tovább olvasom