Délmagyar logó

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Hárommilliárdba kerül a beruházás

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) központi épületének felújítása hárommilliárd forintba kerülne. Az egyetem a beruházást a Nemzeti fejlesztési terv pénzforrásaiból igyekszik finanszíroztatni.
A Szegedi Tudományegyetem Dugonics téri központi épülete, melyben például a rektori hivatal is működik, felújításra szorul. Az egyetem a városképi jelentőségű épület renoválására a II. Nemzeti fejlesztési terv keretein belül törekszik pénzforrásokat biztosíttatni. A megújuló épületben – az egyetem vezetése mellett – a jövőben helyet kapnak a kutatásfejlesztéshez és innovációtranszferhez kötődő szolgáltatások is. A jelenlegi tervek három fő funkció megteremtését tűzik ki célul – nyilatkozta

Keczer Gabriella, az SZTE sajtószóvivője. Kialakítanak egy szolgáltatóteret, mely konzultációs központ lenne a régió tudásalapú gazdaságfejlesztési programjainak menedzseléséhez. A prezentációs térben a hallgatói kiszolgáló fejlesztési központot alakítják ki, ahol a képzéseket közvetlenül támogató hallgatói digitális és humán szolgáltatások koncentrálódnak. Az egyetemi kooperációs térben kapnak helyet azok az egyetemi szervezeti egységek, melyek a tudás létrehozásának és menedzselésének egyetemi szintű letéteményesei.
Ilyen például a pályázati, az innovációs, és a külügyi iroda.

A beruházás tervezett összköltsége mintegy hárommilliárd forint. Az elképzelések megvalósítása érdekében jelenleg a terveket egyeztetik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Éles vita a díjemelésekről

Ahogy az várható volt, éles vita után a baloldali többség megszavazta tegnap a szegedi közgyűlésen… Tovább olvasom