Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Hárommilliót áldoztak jótékonyságra

A szegedi társasági élet kimagasló eseményeként jótékonysági bált tartottak szombaton az egyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjában.
Nem egyszerű bál, hanem ünnep. Fotó: Frank Yvette
A szegedi társasági élet kimagasló eseményeként jótékonysági bált tartottak szombaton az egyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjában. A báli bevételből és a támogatók adományaiból a szervezők, a Szeged Első Lions Klub és a Szegedi Tudományegyetem hárommillió forintot tudott szétosztani egyenlő arányban a kardiológiai központ haemodinamikai laboratóriuma, az újszülött életmentő szolgálat és az ÁGOTA Alapítvány között. A rászorulókról való megemlékezés után hajnalig vigadtak a bálozó hölgyek és urak.

Ahogy az már a Lions–SZTE bálokon megszokott, a nők nagyestélyiben, a férfiak szmokingban vagy sötét öltönyben érkeztek a bál helyszínére, ahol – igen szép szokásként – a bejáratnál a két házigazda, Szabó Gábor rektor és Dancsik Zoltán, a Lions klub elnöke feleségükkel valamennyi érkezőt személyesen fogadott.

A polgárosodásnak, a civil szféra anyagi és morális megerősödésének aligha lehet nemesebb megnyilvánulása, mint hogy vigadni sem kezdenek el anélkül, hogy ne gondolnának és ne gondoskodnának valamilyen mértékben a gyengébbek, a rászorulók gyámolításáról. Köszöntőjében Dancsik Zoltán egyrészt arról az örömről beszélt, ami eltölti az embert, amikor másokon segít, másrészt arról a kiváltságos állapotról, hogy képes is áldozni a betegre, az elesettekre, a gyámolításra szoruló gyermekekre.

A két házigazda, Szabó Gábor rektor (jobbról) és Dancsik Zoltán, a Lions klub elnöke. Fotó: Frank Yvette
Szabó Gábor, ahogy fogalmazott, az egyetem szívében köszönti a bálozókat, büszke arra, hogy az SZTE már nemcsak oktatási és tudományos munkájáról híres a világban, hanem karitatív tevékenységéről is; méltatva az est jószolgálati jellégét, a bál idejére egyetemi polgárrá fogadta a jelenlévőket. A megajándékozott szervezetek képviselői köszönetüket kifejezve sorra elmondták, miben segít nekik az egy-egy milliós támogatás. A válasz rövid mondatban összefoglalható: életeket menteni. Heveny infarktusos betegekről, koraszülött vagy valamilyen rendellenességgel született csecsemőkről, illetve csellengő gyerekekről van szó.

A buli jól megszervezett koreográfia szerint a minőség jegyében, több helyszínen zajlott. Frank Sándor és Ferenczy Dezső mesterszakács volt a garancia arra, hogy a fehértói halászlétől a házi füstöltekből összeállított hidegtálig ívelő gasztronómiai élvezetek hajnalig kitartsanak. Idén is bejött a szivarszoba, ahol fél-, egy- vagy másfél órás finom szivarok meg jó barátok társaságában, whiskys- vagy konyakospoharak mellett meg lehet váltani a világot. Sokan meg is váltották.

A kaszinóban egész este nagy volt a forgalom. Fotó: Frank Yvette
Mások a kaszinóban, vagy ha ott nagyon nem ment, a jósdában próbálkoztak Fortuna kegyeibe férkőzni. Menekülési útvonalnak ott volt még a nosztalgiafotózás is, ahol a férfiak Napóleon katonájaként, nyalka magyar huszárként vagy akár egyszerű keménykalapos, cvikkeres hivatalnokként, a hölgyek kisasszonyként, markotányos- vagy virágoslányként bújhattak ki a bőrükből. Ki is bújtak.

Folyamatos volt a telt ház a borászok standján és a koktélbárban is, aminek magyarázata pofonegyszerű: rendkívül finomak voltak a borok, és andalítóan egzotikusak a koktélok. A vizuális kultúrát – a csinos hölgyek mellett – a Szög-Art művészei erősítették, a kiállított képek egy része jótékonysági képárverésen mindjárt el is kelt. A pergős talp alá valóról a NOVA Kultúrzenekar és Marót Viki gondoskodott. A műsorvezetői teendőket Jakupcsek Gabriella látta el.


Közgazdászok: már a hatodik

Telt ház volt tegnap a szegedi Forrás Hotelben a VI. közgazdászbálon, ami a TIK-ben rendezett párhuzamos eseményt tekintve a szervezők munkáját dicséri. És persze a mulatós hallgatókat, akik igazán jól szórakoztak, és Korda Gyuri bácsit és Klárikát is többször visszatapsolták – miután természetesen végigtáncolták a páros műsorát. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szenzációs lelet a pincében

Szenzációs leletre bukkantak a szegedi Móra Ferenc Múzeum régészei. A volt Juhász Gyula művelődési… Tovább olvasom