Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Háromnapos bábfesztivál kezdődik kedden Szegeden

Szeged - A Kövér Béla Bábszínház május 22. és 25. között szervezi meg a már hagyományosnak mondható bábfesztiválját.
A fesztivállal párhuzamosan Öt bábszínház – öt mese címmel kiállítás nyílik Szegeden a Szent-Györgyi Albert Agórában május 22-én, kedden 12 órakor. A szabadkai Szabadegyetem és a szegedi Kövér Béla Bábszínház azt tűzte ki célul, hogy egy másfél éves közös projektet valósít meg, amely a színházművészet segítségével hozza közelebb egymáshoz a régió gyermekeit.

A projekt a Jó szomszédok a közös jövőért programban az Európai Unió társfinanszírozásában valósul meg. Az Öt bábszínház – öt mese című bábtárlat három szerbiai és két magyarországi bábszínház egy-egy emlékezetes produkciójának bábjait mutatja be. Az anyag Újvidékről, Nagybecskerekről és Szabadkáról, valamint Kecskemétről és Szegedről érkezik.

A bábok Szeged után Kecskemétre költöznek, ősszel pedig Szerbiába a kiállító városokba. A Theatro projekt alatt nemcsak bábkiállítást láthatnak majd az érdeklődők, hanem szeptemberben öt előadást lát vendégül a Kövér Béla Bábszínház a jubileumi XXV. Szabadkai Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál műsorából. A fesztiválról bővebb tájékoztató a www. gyermekfeszt.hu weboldalon található.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szegedi papucs diadala: rangos elismerést kapott a Móra Ferenc Múzeum papucsos tárlata

A szegedi papucs diadala: rangos elismerést kapott a Móra Ferenc Múzeum papucsos tárlata
Az idei ,,Év kiállítása" díj elismerő oklevelében részesült a szegedi Móra Ferenc Múzeum… Tovább olvasom