Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Háromnapos falu- és sörünnep Domaszéken

Domaszék - Ötvenöt éves Domaszék – háromnapos dzsemborit rendeztek: falunapot, répa- és sörfesztivált. Fellépett Aradszky László, Komár László és Charlie, fogyott a pörkölt, a grillhús és a sör.
– Annyira meleg van, nem merek még sört sem inni – mondta egy nő a háromnapos domaszéki falu- és sörünnepen, ahol a többség azért kockáztatott. – Csak az az igazi domaszéki, akinek traktora van? – kérdezte tréfásan egy férfi még péntek este, amikor traktorok vonultak fel a faluban. A legnagyobb sikert „az 50-es évek szocialista blokkjának legmodernebb darabja", egy Belarusz aratta. Este pedig már Aradszky Lászlóval énekelhette a tömeg, hogy „Isten véled, édes Piroskám".

Piroska egyébként, Herkules társaságában, a helyi vízmű területén pihent az árnyékban: előbbi elnevezés a Mórakert zöldség- és gyümölcskiállításának paradicsom-, utóbbi pedig kaliforniaipaprika-kreációját takarta.

Ebédre azért érdemesebb volt a háromféle pörkölt közül választani: marhát 950, birkát 1100, pacalt 900 forintért. Varga Szilárd és családja a birkának szavazott bizalmat. – Igen jót fogok enni belőle – vetítette előre, s ezzel nem volt egyedül.

Tóth János vállalkozó, szervező elmondta: – Összesen 600 adagot főztünk, 200 kiló marhahúsból, három birkából, 50 kiló pacalból. Szépen fogyott mindegyik, kevés maradt.

Rengetegen voltak Aradszky, Komár László és Charlie fellépésén is. Hogyan tudnak ilyen rangos előadókat idecsábítani? Mennyibe kerül ez? Kispéter Géza polgármester: – Tóth János vállalkozóval megosztotta az önkormányzat a költségeket. Annyit tudok mondani, hogy Komár László 320 ezer forintos gázsit kért és ismereteim szerint a többi művész is hasonló nagyságrendűt.

A magyar Elvis szombat este lépett színpadra. Alig ismertük meg: rövid volt a haja és fekete. – Katonának mentem, azért vágattam le – viccelt. A mambó azért ugyanaz maradt: lassan beindult a roki térdnadrágban, papucsban; édesanyák gyermekükkel a nyakukban ropták. Komár ezzel szemben kevés mozgással, ellenben sok poénnal oldotta meg fél-, de legtöbbször teljesen playback koncertjét. Azért sikert aratott, hiszen legnagyobb slágereit hozta: jött Amerika legszebb asszonya és a Táncoló fekete lakkcipők, meg a Mondd, kis kócos. Tömeg állt a színpad előtt és a sátrakban – a dorozsmai Petra meglepődve mesélte, az összes környező utca megtelt autókkal. Egyesek grillhúst falatoztak, mások Komárt figyelték. Akadt, aki pusztán szemlélődött – üveges sörrel és ugyanilyen tekintettel.

A szombat tűzijátékkal és utcabállal zárult. Tegnap rendezték a VI. nemzetközi megyejáró fesztivált, amelyen lett, portugál, észt néptáncosok is szerepeltek. Azt est multikulturalitását pedig a New Yorkról és a skandináv éjszakákról is éneklő Charlie tette teljessé.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ózonból ott van sok, ahová menekülnek előle

A napokban még nem érte el Szegeden a talajközeli ózonkoncentráció a tájékoztatási határértéket,… Tovább olvasom