Délmagyar logó

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 19°C | 28°C Még több cikk.

Használható tudást, minél hamarabb: Csongrád Megye Gazdaságáért díjat vehetett át Tóth Gábor

Csongrád megye - Tóth Gábor, a PC Trade Systems Kft. ügyvezetője vehette át a közelmúltban a Csongrád Megye Gazdaságáért Díjat. Az egyetemen is oktató közgazdász 2002-ben alapította informatikai vállalkozását, amely mára dinamikusan fejlődő cég lett.
– Kiskereskedelemmel kezdtünk 2002-ben, majd ebben 2009-re teljesedtünk ki, de már akkor látszott, hogy ez a terep az interneté lesz, így keresni kezdtük a jövőbeni területeket – emlékszik vissza a szakember, hozzátéve, léptek a szoftverfejlesztés és az informatikai szolgáltatások felé.

2014-ben költöztek jelenlegi telephelyükre, amely mára pezsgő gazdasági centrum lett a lézerközponttal, és még inkább az lesz a köré épülő tudományos parkkal. – Gyorsan ki is nőttük, több mint 30 kollégám már két épülettel arrébb, bérelt irodában dolgozik, de tovább építkezünk, a tervek már engedélyezés alatt vannak – mondja Tóth Gábor.
Tóth Gábor a cége legújabb díjával. Kiemelten foglalkoznak az utánpótlásképzéssel. Fotó: Török János
Tóth Gábor a cége legújabb díjával. Kiemelten foglalkoznak az utánpótlásképzéssel. Fotó: Török János
A vállalkozás szervezésében idén már harmadjára jelentkezik a SzeBIT, vagyis a szegedi IT Expo, melyen a régióban élők ismerkedhetnek meg az informatika világújdonságaival. 5500-as látogatószámával az övék a legnagyobb ilyen jellegű vidéki rendezvény az országban. – Az egész elmúlt 18 év benne van a SzeBIT-ben, az elsőre sok kiállító csak azért jött el, mert mi hívtuk őket, és ez visszaigazolása volt a munkánknak. Fontos, hogy ez nem vásár, nem árulunk semmit, itt a szemléletformálás a cél – hangsúlyozza az ügyvezető.

A PC Trade kiemelt figyelmet fordít a szakképzésre, miközben együtt kell élnie a valósággal, az egyre nagyobb informatikushiánnyal. – Az egyetemi végzettségűeket gyorsan elkapkodják a multik, Szegeden különösen, velük nem tudjuk felvenni a versenyt – ismeri el a szakember. Fontosnak tartja, hogy minél hamarabb használható tudást adjanak.

Régóta jó a kapcsolatuk a Szegedi Tudományegyetemmel, folyamatosan dolgozik náluk 4–8 gyakornok, de szoros az együttműködés a szakképzési centrummal is. A középiskolásoknak szívesen segítenek felkészülni az egyetemre, tanulmányaik alatt pedig diákmunkát tudnak nekik kínálni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bankkártyaadatot soha nem kér a NAV - újra adathalászatra figyelmeztetnek

Az adóhivatal már nagyrészt elektronikusan kommunikál, az adathalászok pedig ezt használják ki, és… Tovább olvasom