Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 13°C Még több cikk.

Hat hét, hat tánc - visszatapsolva

Szeged - Visszatapsolta a szegedi közönség a tavalyi nagy vendégjátéksikert: a Kulka János és Vári Éva főszereplésével bemutatott Hat hét, hat tánc című zenés bulvárvígjátékot ma 17 és 20 órától újra műsorra tűzik a nagyszínházban.
Székhelyi Józsefnek jó szimata volt, amikor tavaly ilyenkor még színidirektorként meghívta Szegedre Kulka János és Vári Éva főszereplésével a Hat hét, hat táncot. A zenés bulvárvígjátékot eredetileg egyetlen előadásra hívták, de olyan nagy volt az érdeklődés, hogy pótelőadást is be kellett iktatni. Információink szerint idén a szegedi közönség követelte vissza a produkciót, így mára eleve két előadást terveztek. A jegyeket most is gyorsan elkapkodták.

Parti Nagy Lajos fordította Richard Alfieri zenés vígjátékát, amit a koncentrációs táborok poklát is megjárt szabadkai születésű, izraeli rendező, Ilan Eldad állított színpadra Budapesten. Huszonhárom vezető színikritikus szavazatai alapján a produkciót a 2006/2007-es évad legjobb magyarországi zenés szórakoztató előadásává választották – azóta sem tudják levenni a műsorról. „Vári Éva és Kulka János a Hat hét, hat táncban vállaltan bulvárral szórakoztatják a nagyérdeműt, de mélységeket tudnak belevinni úgy, hogy közben könnyedek maradnak, és a mesterség magasiskoláját adják" – indokolta szavazatát az egyik kritikus.

Kulka János és Vári Éva a Hat hét, hat táncban. Fotó: DM/DV
Kulka János és Vári Éva a Hat hét, hat táncban.
Fotó: DM/DV

– A színésznek nem kell azzal foglalkoznia, hogy milyen szerep fér bele a kialakított image-ébe. Egyre jobban élvezem, hogy rosszalkodhatok. Persze a nehezen megszerzett hitelét, szavahihetőségét nem szívesen teszi kockára az ember egy ilyen, remekműnek talán nem nevezhető, meglehetősen extrém témaválasztású sikerdarabbal, ami egy nyugdíjas lelkészfeleség és egy homoszexuális tánctanár kapcsolatáról szól. Nagyon féltem tőle, mert nem tudtam, mi sül ki belőle, de csodálatosan sikerült, és nagyon szeretem – nyilatkozta Kulka János, aki szvinget, tangót, bécsi keringőt, foxtrottot, csacsacsát és diszkótáncot is lejt a darabban. A tangó a kedvence, mert teli van érzékiséggel, vággyal, sok mindent ki lehet vele fejezni. A Kossuth-díjas színész azt is elárulta: édesapjának, Kulka Frigyesnek, az évekig Szegeden gyógyító legendás orvosprofesszornak is ez volt a kedvenc tánca.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szilveszteri félfogadás

Szeged - Az APEH Dél-alföldi Regionális Igazgatóságának ügyfélszolgálati irodáiban december 30-án és… Tovább olvasom