Délmagyar logó

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 16°C | 25°C Még több cikk.

Hat rendőr keveredett vesztegetés gyanújába

Röszke - Hat rendőrrel szemben merült fel egy hétvégi ellenőrzéskor a röszkei autópálya határátkelőn, hogy vesztegetéssel gyanúsíthatóak, közülük ketten már előzetes letartóztatásban vannak.
A hat rendőr közül négyen már nem tagjai a testületnek, egy-egy egyenruhást parancsnoka szolgálati beosztásából felfüggesztett, illetve áthelyezett más beosztásba - tájékoztatott Szenti Szabolcs hadnagy, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Az elmúlt hétvégén a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálatának illetékes kirendeltsége közösen tartott ellenőrzést a röszkei autópálya-határátkelőn dolgozó rendőrök között. A közös ellenőrzés során hat határrendésszel szemben merült fel a hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntett megalapozott gyanúja. A Szegedi Nyomozó Ügyészség két rendőrt vett őrizetbe, és indítványozta előzetes letartóztatásukat.

Az ügyben érintett rendőrök parancsnoka négy rendőr szolgálati viszonyát azonnal megszüntette, míg egy-egy határrendészt szolgálati beosztásából felfüggesztett, illetve áthelyezett.

Olvasóink írták

34 hozzászólás
12
 • 34. Teo 2009. július 16. 00:04
  „31. hozzászólás HETVENHÉT 2009.07.15. 11:44

  Vicces, mert az Ukrán és Román határra nem mernek menni a maffia miatt.
  Mindenhol vannak megtévedt egyenruhások. Az ilyesfajta ellenörzést elég sokszor megkapják.

  A kicsiket mindig elkapják, de fenn a nagy kupolás házban valahogy mindig megússzák.”
 • 33. ukk-mukk-fuck 2009. július 15. 17:27
  „18. hozzászólás Nemzetirock 2009.07.14. 21:29

  kis szerencsével majd a gárdánál is elnézik neked ha egyenruhában vonulsz a meleg fesztiválon.”
 • 32. cyt 2009. július 15. 11:48
  „Nem mondott újat a cikk nekem.”
 • 31. HETVENHÉT 2009. július 15. 11:44
  „Csak egy kérdés. Elég sok határátkelő van Magyarországon. Miért pont Röszke?”
 • 30. Mathiasking 2009. július 15. 11:40
  „Még egy eset a feddhetetlen "rendőreinkről": Mint ismeretes, hétfőn délelőtt egy szolgálaton kívüli rendőr törzsőrmester kirabolt egy járókelőt. N. J. egy darabig követte az oldaltáskáját lazán átfogó férfit, majd egy óvatlan pillanatban odalépett mellé, és megragadta a táskát. A megtámadott férfi próbálta tartani a 82. 600 forintot és 300 eurót tartalmazó táskát, de végül a rendőr kitépte azt a kezéből és futásnak eredt a Pitypang utcában. A tulajdonos segítségért kiáltozott, s közben futott a tolvaj után.

  A hangzavart a közelben cirkáló II. kerületi zsaruk meghallották, és a hang irányába indultak. Kollégájuk gyakorlatilag a karjaikba szaladt. Elszámoltatása során a zsebéből előkerült szolgálati igazolványa, amely láttán az egyenruhások kis híján elájultak. Mint azt Skoda Gabriellától, a Fővárosi Főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, a férfi ellen lopás miatt indult eljárás, nem indítványozták a letartóztatását, szabadlábon védekezhet.

  A legszennyesebb dolog, hogy szabadlábon védekezhet és csak lopásért vonják majd felelősségre. Mondom én hogy áttértek a megélhetési bűnözés útjára egyes "szolgálunk és védünk" tagok!”
 • 29. Mathiasking 2009. július 15. 11:17
  „21. hozzászólás bruhahaha 2009.07.14. 22:08

  A jogszerűséget sose téveszd össze a diktatórikus elnyomással. Amennyiben én jogszerűen ülök a Széchenyi téren a füvön, akkor a rendőr ne molesztáljon! Keresse a rendbontókat, igazoltassa a kerékpározókat, akik tilosban közlekednek, de ne molesztáljon! Amennyiben meg utánam jön, ugyan azt a szabálysértést teszi mint én. Mi a különbség? Az, hogy felsőbb rendűnek képzeli magát, amiért egyenruhát és pisztolyt hord!”
 • 28. Mathiasking 2009. július 15. 11:12
  „20. hozzászólás flexsnake 2009.07.14. 21:58

  Vitatkoznék a jogszerűség és a szakszerűség megléte felett. Tapasztalat, hogy a rendőrök a ruházatban okozott kárt nem térítik meg. Nézz meg egy Nyugat-Európai tömegoszlatásnál hogyan viszik el a rendőrök. Nem vonszolják a földön az embert. Még egy: Németországban az okozott kárt a ruházatban megtérítik!”
 • 27. redstar 2009. július 15. 11:02
  „26.nemzetirock: hát Bajnai hogy jön ide kis pamutveréb?!A svéd rendőrökön meg mit csámcsogsz:te is olyan ruhában veszel részt az említett felvonuláson, amilyenben akarsz... le ne késd! :-))
  Csak megjegyzem, az szokott legjobban zsidózni, aki maga is egyiptomi székely; a cigányt legjobban a cigányok sértegetik; a legmélyebb mélymagyarok általában horvátok,szerbek,szlovákok,zsidók, stb; és legjobban az buzizik, aki....”
 • 26. Nemzetirock 2009. július 15. 09:37
  „Hát ahogy elnéztem ezt a libajnai Kordont,neki se tellik fodrászra!”
 • 25. Giga 2009. július 15. 08:17
  „Mekkora hír fúúúú, Istenem, mintha nem ilyen lenne az összes, ezt csinálja mind....”
 • 24. joy 2009. július 15. 06:48
  „Ezt hogy hozták össze a bal@ok?”
 • 23. kötekedő 2009. július 15. 06:39
  „Az persze tetszik Nemzetirock-nak, ha a meleg svéd rendőrök hazavágják a tőlünk kivándorolt "svédeket". Nos ilyenkor nem számít, hogy egymást szeretik?
  A cigánybűnöző mitől másabb a magyarbűnözőnél? Az elöbbit üldözni kell a Jobbik és a MG szerint, az utóbbiról mélyen hallgatnak, mert abban ők is részesek?”
 • 22. bruhahaha 2009. július 14. 22:13
  „Ja és ne állok senki oldalán, sem rendőrén, sem állampolgárén!!!

  Ezért az országért mindannyian felelünk. A rendjéért is! És mielőtt a másik portáján kapirgálnánk a saját szemétdombunkat rakjuk már rendbe!!!”
 • 21. bruhahaha 2009. július 14. 22:08
  „Megnyílt a flexsnake köccsentő klub...

  Savos, okkos, ül....

  A számos tahónak meg, az adódból, mi? Te mekkora király vagy! Ilyen sokat adózol! Amit a Te adódból arra költenek, egy doboz cigire elég, Te nagyarcú! Az a baj, hogy nem a rendőrség lett rosszabb, az állampolgárok lettek nagypofájúbbak! Itt az oldalon a kezdő példa!!!

  A rendőröket köti az állampolgároknak adott túlontúl nagy jogi védelmi háló!!! Csak az a baj, hogy az arcok csak lovagolni és visszaélni tudnak a jogaikkal, MERT A KÖTELESSÉGÉT EGY SEM TUDJA!!! NEM TUD VISELKEDNI A GYEREK SEM AZ UTCÁN, MERT OTTHON NEM TANÍTJÁK MEG RÁ, MERT OTTHON SEM TUDJÁK, HOGY KELL VISELKEDNI! MERT OTTHON IS CSAK ARCOK VANNAK NAGY MELLÉNNYEL, DE MARHA SOKAN AZT SEM TUDJÁK, HOL KÓBOROL A MAJDANI CSEPEREDŐ, MÁR A SZÜLŐK TUDTA NÉLKÜL BŰNÖZŐ NEMZEDÉK!!!! ITT KEZDŐDIK A DOLOG ÉS INNENTŐL POFÁTLANODIK EL!!!!!

  Amikor a 16 éves flegmázik a rendőrnek!!!!!?????? Hol élünk????????????

  Nem a rendőr és a tanár fogja nevelni a generációt, hanem a sok arc, aki csak arc!!!!!!!!!!!!!

  HANSÚLYOZOM, TISZTELET A KIVÉTELNEK ÉS AKINEK NEM INGE, NE VEGYE MAGÁRA!!! De fogadjunk rengetegen ma este sem tudják, hogy a gyerek hol bandázik, mit csinál és kivel? Vagy persze....anyu átmegyek oda és majd jövök....ki ellenőrzi le???? Tegyék a kezüket a szívükre. Persze van mindenhol kivétel....”
 • 20. flexsnake 2009. július 14. 21:58
  „15. az idős bácsi éppen az intézkedésnek állt ellen. Az idős bácsikád....
  Minden intézkedés jogszerű volt. Míg a rendőrségnél 10ezerből egy ember borul meg addig a gárda az ügyészség vizsgálata alapján hemzsegett a jogerősen elítélt bűnözőktől. Szerencsére az is a múlté. Lassan minden megtévelyedett megy a helyére.”
 • 19. benq 2009. július 14. 21:33
  „Kedves keletaru!
  Nem tudom mi a foglalkozásod de osztom a véleményed....”
 • 18. Nemzetirock 2009. július 14. 21:29
  „Nem kell engedélyt kérniük a svéd rendőröknek, ha egyenruhában mennek a stockholmi buzivonaglásra - derül ki egy svéd napilap túlforrósodott soraiból. Itt az intő példa, ne hagyjuk, hogy hazánkban is megtörténhessen ez!

  "A rendőrök a Meleg Büszkeség Napján egyenruhájukban jelenhetnek meg

  Azoknak a rendőröknek, akik saját egyenruhájukban szeretnének a stockholmi "Prideparade"-n (Meleg Büszkeség Felvonulás) megjelenni, idén nem szükséges ehhez engedélyt kérniük.”
 • 17. keletaru 2009. július 14. 20:59
  „Kádári elveket vallanak . Mindenkinek a munkahelyéről kell megélni ! S inkább legyen náluk mint a költségvetésben , ott úgy is eltűnik ( nem tudom mit csodálkoznak egyesek, biztos nem tudják egy kezdő fizetését , így nagy a kisértés ) . Büntető pont meg így legalább nem jár . Meg legalább magukra költik . Érdekes korrupt orvosról , vagy köztisztviselőről nem hallani ?! Úgyan már ........ Ha normálisan működne a rendszer meg sem fordulna a fejükben .”
 • 16. Nemzetirock 2009. július 14. 20:56
  „ciganybünözök elkapása már eszükbe se jut :D”
 • 15. Nemzetirock 2009. július 14. 20:55
  „8,savos,és van aki állat modra 20cm-röl idös bácsi arcába fujja a gázsprayt. Hát igen.”
34 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bevásárlónap július 18-án

A Délmagyarország és a Délvilág bevásárlónapokat szervez olvasói számára. Erre legalkalmasabbnak a… Tovább olvasom