Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Hatályon kívül helyezték az ítéletet dr. Tamer ügyében

Soha nem voltam az arab maffia feje, és ártatlan vagyok azokban a bűncselekményekben, amelyekkel az ügyészség megvádolt – állítja a vele készült interjúban a Kumbor-per másodrendű vádlottja, a nem jogerősen 9 év börtönre ítélt, de 4 év 5 hónap után szabadlábra helyezett egyiptomi állampolgárságú dr. Husszein Tamer.
– 2003. július 9-én robbant az úgynevezett Kumbor-ügy, akkor fogták el önt és másokat is. Arra kérem, beszéljen elfogásának körülményeiről, arról semmit nem tudunk.
– Egy szegedi kozmetikusnál voltam, és amikor kiléptem az üzletből, fekete ruhás, csuklyás kommandósok vettek körül. Heten vagy nyolcan voltak. Géppisztolyaikat rám szegezték, közben azt kiabálták, álljak a falhoz, igazoljam magam. Amikor megmondtam a nevem, azt mondták, rendben, engem kerestek. Megbilincseltek, bezártak egy fogdába, és ezzel elkezdődött az, amiről az elején még azt gondoltam, hogy félreértés történt és néhány órán belül elengednek.

– Azt tudjuk, hogy nem így történt. Mikor és ki közölte önnel, hogy súlyos, maffiaszerű bűncselekményekkel gyanúsítják?
– Az ügyész közölte velem. Az egészet nem értettem és máig nem értem.

Dr. Husszein és díjnyertes lova, Saba Fotó: DM/DV

– Mielőtt belemennénk a részletekbe, árulja el, mi igaz azokból a vádakból, amit az ügyészség szerint elkövetett és a bíróság elítélte?
– Semmi. A vádiratban megfogalmazott bűncselekményeket nem követtem el. Esküszöm! Ártatlan vagyok! Alaptalanul vádoltak meg és megalapozatlan ítéletet hoztak ellenem, ellenünk. Ezt a másodfokú bíróság is megállapította. Volt egy koncepció, ahhoz kellettünk. Magának nem érdekes, hogy a megyei bíróság Kumbor Tibor miatt elfogultságot jelentett be, a megyei főügyészség viszont nem? Kumbor Tibort akarták rács mögé juttatni, ő volt a bika, mi meg a birkák. Egy bikát feltűnő lett volna egyedül elfogni, kellenek birkák is, ezek voltunk mi Redával, akik elkísérték a vágóhídra. (Manai Reda szír állampolgár a per harmadrendű vádlottja – a szerk.)

– Azt is tudja, hogy az akkor már nyugdíjas rendőrtiszt kinek állt az útjában?
– Véleményem szerint a volt főnökének, Molnár Imrének, és az ügyben a vádat képviselő ügyésznek, Imolya Imrének, akik tudomásom szerint régóta jó barátságban vannak. Kíváncsi leszek, hogy az ügyész úr a hatályon kívül helyezést követően lelkiismeret-furdalás nélkül képes lesz-e az állítása szerint bizonyíthatatlan hipotézisét tovább képviselni.

– Ezt az összeesküvés-elméletet már sokszor hallottam, de akkor sem hittem benne és most sem hiszem el. És a tanúk? Az áldozatok? Őket is manipulálták?
– Ez az igazság. Az állítólagos áldozatok és a tanúk folyamatosan változtattak a vallomásaikon. Például az ügy sértettje, B. O. és felesége tanúvallomásai között 140 ellentmondást fedeztem fel én, akinek nincs jogi végzettsége.

– Ők miért tettek volna ilyet?
– Mert egyikükkel üzleti vitám van a mai napig, így akart megszabadulni tőlem, hiszen sok pénzről van szó, és az volt a legegyszerűbb, ha börtönbe juttatnak, mivel tudják, hogy én soha nem hagytam volna, hogy a pénzem elússzon.

– Az ügyüknek még nincs vége, újból kezdődik a büntetőperük. Egyébként pedig nem hiszem, hogy a Magyar Köztársaság ügyésze és bírója koncepciót gyártva ártatlan embereket dug börtönbe...
– Én se hittem el! Minden percben, órában, napon arra gondoltam, hogy jönnek és szólnak, azt mondják, tévedés történt, mehetek. Mellesleg tudnék mondani néhány ügyet, amelyben ártatlan embereket vádoltak meg és ítéltek el, ott van a ...

Testvérével, Manai Redával

– Ugye a móri ügyet akarja mondani? Ne mondja. Jó, hogy lett ez az eset, van mire hivatkozni. Tudja, hogy naponta mennyi ítéletet hoznak? Több százat, ezret. Nem lehet általánosságban kijelenteni, hogy a magyar igazságszolgáltatás rossz.
– Pedig Magyarországon nincs igazságszolgáltatás, csak jog van, törvények vannak. Az igazság és a jog két különböző dolog. Igazság nincs. Más büntetőügyekben is kiderült, hogy nem az igazi tettes kerül rács mögé. Engem is ártatlanul ítéltek el kilenc évre, amiből 4 év 5 hónapot letöltöttem, közben egy másik bíróság megállapította, hogy az engem is bűnösnek mondott bírói döntés megalapozatlan.

– 2003 nyara előtt jó anyagi körülmények között élt, mi van a vállalkozásaival? Tönkrement? Egyúttal árulja már el, hogy mennyit fogyott?
– Sokat, 28 kilót fogytam. Nagyon megviselt az eljárás. Egyébként nem mentem tönkre, a négy és fél év azonban hagyott nyomokat. Vállalkozásom most is van, és biztosíthatom önt, hogy nemsokára újra fog virágozni az üzletem, úgy, mint négy évvel ezelőtt, annak ellenére, hogy sok ember nem ezt kívánja nekem.

– Évek óta azt hallom magáról, hogy az arab maffia feje! Ez igaz?
– Én is hallottam, de nem igaz, nem vagyok az arab maffia feje.

Ítélet nincs

2003. július 9-én kezdődött az úgynevezett Kumbor-ügy. Azon a napon kommandósok fogták el a sztárnyomozót és a vád szerinti társait. A Szegedi Nyomozó Ügyészség, illetve a Csongrád Megyei Főügyészségi Nyomozó Hivatala többrendbeli, folytatólagosan elkövetett zsarolással és más bűncselekményekkel vádolta meg Hussein Tamert is. Az ügyben első fokon, még 2005-ben a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) hozott ítéletet: Hussein Tamert 9, Kumbor Tibort és Manai Redát 6-6 év börtönbüntetésre ítélte. A másodfokon eljáró Pest Megyei Bíróság az ítéletet megalapozatlannak mondta ki és hatályon kívül helyezte, egyúttal megállapította, hogy az eljárás rendkívüli módon és indokolatlanul elhúzódott. Az új eljárás lefolytatására a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróságot jelölték ki.  
– Akkor miért terjedt el?

– Megmondjam? Mert például telente 50-60 takarót osztottam szét a hajléktalanok között. Ők szólítottak főnöknek. De mások is. Tudja, mi, arabok mások vagyunk, mint a magyarok. Én, mi, segítünk egymásnak. Én is mindenkinek segítettem. Ezért is tartottak vezetőfélének, főnöknek.

– Végül árulja el, hogy kik tartottak ki maga mellett a nehéz időszakban, kikben csalódott?
– Sokan kiálltak mellettem! Például polgári ügyeimben a Pintér Ügyvédi Iroda és dr. Szabó Tamás ügyvéd úr, a büntetőeljárásban dr. Józsa Edina és dr. Bárándy György, rajtuk kívül Lamper Elek állatorvos, Széplakiné Erzsébet könyvelő, Palotás Tibor végrehajtó, Rumpf László barátom, valamint az egyiptomi nagykövetség konzulja és alkonzulja, dr. Mamdoh Kandil, a Mehelma Ghandi Alapítvány elnöke, dr. Gebriel Dean, Harkai Anikó jó ismerősöm, Abdelmotaled Ahmed jó barátom, Bódi József taxisofőr, dr. Szívós Tamás ügyvéd, Iszajev Idia alias Roma.

Végül legjobb barátom, a fogadott testvérem, vádlott-társam Manai Reda. Őt a bíróság azért ítélte el, mert „mindig velem volt". Mégsem haragudott meg rám, sőt! Olyan, mintha a testvérem lenne. A bíró úr az ítéletnél azt mondta, hogy ő a mai napig nem tudja, mi volt Manai Reda szerepe ebben az ügyben, ennek ellenére hat év börtönre ítélte. Kevesebben vannak, akik ártottak, köztük van a volt élettársam, P. B., aki az ítélethirdetés után közölte velem, hogy kilenc évet nem tud rám várni.

Megértettem és elengedtem. Véletlenül magával vitte a házam berendezési tárgyait is, amiért én feljelentettem, ezért a bíróság előtt fog felelni. N. I. és V. Zs. barátaim és üzlettársaim voltak, de miután börtönbe kerültem, ők ártották a legtöbbet anyagilag nekem és a családomnak. Erről az üzleti vitáról sokan tudnak, és közülük sokan szeretnék, ha újra rács mögött lennék. Közöttük lehetnek olyanok is, akik még bűncselekményt is képesek lennének elkövetni, hogy ez megtörténjen. Például megvernék vagy megveretnék N. I.-t és V. Zs.-t azt a látszatot keltve, hogy a tettes én vagyok. Senkit nem fogok bántani, a vitás ügyeimet a bíróságra bízom!

– Mire számít, ebben az ügyben vissza kell még mennie a börtönbe?
– Továbbra is bízom a független magyar bíróságban, és hogy felmentő ítélet születik.

Olvasóink írták

 • 11. tristan reda 2008. február 01. 16:01
  „Talän el kellene olvasni a koholt "vädakat" es ki kerem magamnak h diszkriminativ megjegyzeseket tegyen akarki az arabokkal kapcsolatban.
  en is sziriabol jöttem most 3-ad eves egyetemista vagyok valoszinuleg emberek eletet menthetem meg es sikeresen levontam a konzekvenciat hogy a forumba irok nem merik felvällalni az identitasukat .
  toväbbä a szegedi "eröviszonyok" , -ez tenyleg hol van definialva a törvenykezesben, viszont ezzel ellentetben a rägalmazäst a törveny bünteti.
  Kernek minden forumba irot, hogyha ezt komolyan gondoljak akkor valasszak a jogorvoslati utat es ne ragalmazzanak artatlan, tanult embereket csak azert mert arabok, vagy csak azert, mert egy ilyen orszagban kepesek voltak egzisztenciat teremteni.-talan nekik nincs eleg a zsebünkben.
  Soraim pedig szeretnem kicsit közhelyesen zarni-ragalmazasert mär a közelkeleten valoszinuleg hallottak lennetek-Ez a magyar mentalitas , ha "megdöglött az en tehenem dögöljön meg a tied is.

  a magyar birosag vegett 1 evet kellett halasztanom a SOTE-n mert megvadoltak zsarolassal mivel egy magyar szorakozohelyen egy MAGYAR inzultalta a bartanomet majd egy pofon vegett ö "elvesztette"az eszmeletet, majd kocsija kulcsat, es egy ismeretlen tettes eltulajdonitotta a kocsijat. ezt követöen ö azt hazudta hogy "elvettem a kocsijat...
  Szerencser a valosag kiderült, felmentettek, de meghurcoltak, egy ev elözetes letartoztatasban es nekem kellett finanszirozni a jogi vedelmet.
  talan gondolkodjatok el szavaitk sulyan- "jah" Magyarorszagon a szavaknak nincs sulya csak a forintnak”
 • 10. karosult 2007. december 12. 21:22
  „Ezek az eberek BUNOZOK !!! Remelem van igazsag a foldon”
 • 9. László Béla 2007. december 07. 13:45
  „Aki csak egy kicsit is ismeri a szegedi "erőviszonyokat" az előtt nem titok hogy Husszein egy kőkemény BŰNÖZŐ!
  Nem is értem, hogy lehet átmenetileg szabadlábon. Valószínűleg összefügg a kizsarolt százmilliókkal, meg az ügyvédek hadával.
  Gyakorlatilag a Kumbor csak mellékszereplő volt ebben az űgyben, a zsarolásokat ezek az arabok köették el.
  Tetszik a cikk, jókat nevettem rajta. És hogy kik álltak ki mellette? Senki, csak a megfizetett jogászok.
  Nem találom az újságíró nevét sem. Ki írta meg ezt a PR cikket?
  Kéne egy riport azokkal a családokkal is, akiket a gyermekeikkel zsaroltak!!!!! Családok életét tették tönkre.
  Egyébként a rendőrség munkája előtt le a kalapal, hogy egy ilyen szervezett bandát meg tudtak állítani.”
 • 8. papadopulos 2007. november 25. 19:01
  „Szegeden (I)gazságszolgáltatás működik. Imolya Imre azért nem ártatlan bárányka. Mentet fel már Ő is bűnözőt vagy hivatalos eljárású személyként vádolt meg ártatlanul embereket. Ideje lenne, hogy átadja végre staféta botot olyan ügyésznek, aki nem rendelkezik 35 éves Szegedi igazságszolgáltatási kapcsolattal és annak révén semmilyen módon sem befolyásolható. Netán ez megvalósulna el lehetne érni a valódi bűnösök elítéltségét, ártatlanul pedig senki sem szenvedne a büntetőhatalom öncélú tevékenysége miatt.”
 • 7. joe 2007. november 25. 18:24
  „tisztel ujságiró urat kérdezem mennyibe kerül egy ilyen cikk megirása? husszein sok embert megzsarolt öket is meg kellene kérdezni.mielött lecsukták rendszeres besugást végzett azér tudta üzelmeit ilye sokáig csinálni.kkumbor urrol meg ajátéktermekben dolgozókat megkárositotta”
 • 6. joe 2007. november 25. 15:13
  „husszein tamer szegediek által ismert bünöző volt az egész cikk csak megjátszás fizetett hirdetés.mindenkit zsaroltak eröszakkal vagy rendörségi kapcsolataikkal”
 • 5. anonimus 2007. november 25. 13:45
  „ezeket az embereket szepen haza kellene küldeni a többi értelmes testvérükhoz hogy egymast verjék át vagy lopják meg.
  minden arab egy kutya, soha egy tisztességeset nem lattam közöttük. ez a két vigyorgó majom úgy artatlan mint a legtöbb ember aki börtönbe ül. megloptak ezek mindenkit és megis fognak addig amig az emberek nem intézik el a sumák pofájukat.”
 • 4. anonimous 2007. november 25. 12:57
  „Az ujságcikkhez szolva reagálva a szegedi Imolya Imre ügyészségi nyomozó nagyon is jól végezte dolgát.Hiába utálja a rendőri szervezet,neki ez a dolga ,hogy a korrupt zsarukat eltávolitsa,nemhiába az ügyészségi nyomozó asztal nyomozóhivatal vezetője,de ha nem lett volna alapja akkor ebben az ügyben nem lett volna birosági ítélet és aki ismeri ezeket az embereket beleértve rendőröket,ügyvédeket és mindazokat akik tudták hogy mivel foglalkoznak,nyugodtan lehet mondani rájuk,hogy szervezetbünözés.Most mindenki azon nevetne,hogy még az ügyészség is ezekkel van.De reméljük,hogy odáig még nem ért el a kezük.Mert ezek fekete emberek.Az exzsaru elöttem bukott el 6millio forintot.Kérdezem a 110e forintos fizetéséből?Válasz: nem ,a....szerzett pénzből”
 • 3. aninimus 2007. november 25. 12:44
  „mindenekelött megkellene kérdezni a többi sértettet is ,vagy a vádiratot amiben szerepel hogy hogy csalták ki az emberektől pl.:az egyik vállalokozót 80millioval,a másikat 20milloival ,öket csak a gyerekek sanyargatásával és az ország 2különböző pontján élő 2személyről beszélünk ,azért eléggé érdekes az ügy ,mivel ez a két ember a tárgyalásig nem is ismerte egymást és még ezek vallják magukat ártatlannak .Több embert zsaroltak és fenyegettek.Kíváncsi lennék az ujságiró mennyi pénzt kapott ezért és miért nem keresi fel azokat a családokat,akik hitelt vettek fel a házukra,hogy ezeknek fizetni birjanak.”
 • 2. ferkóka 2007. november 24. 22:09
  „vmit nem értek ! ha ártatlanul 1 országba 4 évre leültetnének ,én onnan szabadulás után farka fölvágvba elhúznám a belemet!!!!!”
 • 1. Hussein Jihad 2007. november 24. 14:06
  „Hussein Tamert annyira artatlan hogy el kell meselnem vele egy tortenetet.
  Volt egy ismerosom aki annak idelyen 18 eves volt es kicsi gyereke volt, egy jatekteremben dolgozott es kedves Hussein baratunk es Jihad nevu arab testvere folyamatos fenyegetes mellett beiratott vele 50ezer forintot egy jatekgepbe, es mert az akkor 18 eves gyerek felt az araboktol beirta nekik, de ilyen esetet minden nap hallunk arabokkal kapcsolatban, mivel szamukra bekeben es tisztessegben elni nem letezik.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rakott padlizsán, orchidea az ünnepre

Még mindig az egyik legnépszerűbb női név a Katalin. Viselői holnap ünneplik névnapjukat –… Tovább olvasom