Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Hatan kaptak megyei alkotói díjat

Szeged - Lengyel András irodalomtörténész, Losonczi Áron feltaláló, Somodi Sándor borász, Farkas Jánosné polgármester, Valkai Csaba vasúttörténeti alapítványi kurátor és a Zákányszéki Parasztkórus kapta idén a Csongrád Megyei Önkormányzat Alkotói Díját.
Lengyel András irodalomtörténésznek tegnap kollégái jelenlétében, a szegedi Fekete Házban adta át a Csongrád Megyei Önkormányzat Alkotói Díját Magyar Anna, a közgyűlés elnöke. Az egyik legjelentősebb József Attila-kutató közel harminc éve vizsgálja, tanítja a 19. és 20. századi magyar irodalom- és művelődéstörténetet szegedi vonatkozásait.

A megyei önkormányzat kitüntetését évente augusztus 20-án az ópusztaszeri emlékparkban rendezett ünnepségen adják át, ahol Lengyel András nem tudott részt venni. Ópusztaszeren alkotói díjjal tüntették ki a Zákányszéki Parasztkórust, amely 1964-ben alakult, s nincs olyan család a településen, amelyiknek legalább egy tagja ne énekelt volna benne.

Lengyel András irodalomtörténésznek munkahelyén, a szegedi Fekete Házban adta át az elismerést Magyar Anna elnök. Fotó: Miskolczi Róbert
Lengyel András irodalomtörténésznek munkahelyén, a szegedi Fekete Házban
adta át az elismerést Magyar Anna elnök. Fotó: Miskolczi Róbert

Ezzel a díjjal ismerte el a megyei közgyűlés Valkai Csaba munkáját, aki a vasút tárgyi emlékeinek megőrzésén dolgozik. Az alkotói díj kitüntetettje Losonczi Áron csongrádi okleveles építészmérnök, feltaláló, a LiTraCon fényáteresztő beton atyja, Somodi Sándor ásotthalmi borász, valamint Magyarcsanád polgármestere, Farkas Jánosné.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamionok koccantak az 55-ösön

Szeged - Két kamion koccant össze csütörtök délelőtt az autópálya-felhajtónál fennakadást okozva a… Tovább olvasom