Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Határidők az szja-fizetésben

Az adóbevallás benyújtásának határideje egyéni vállalkozó és az általános forgalmi adót fizető magánszemély esetén február 15., az önadózást választó egyéb magánszemély esetén május 21.
Az adóbevallás benyújtásának határideje egyéni vállalkozó és az általános forgalmi adót fizető magánszemély esetén február 15., az önadózást választó egyéb magánszemély esetén május 21. Az önadózó 2007-ben is a személyi jövedelemadó bevallásával együtt nyújthatja be – a szokásos módon, zárt borítékban – az 1+1 százalékos rendelkező nyilatkozatát.

Az a magánszemély, aki az adóhatósággal kívánja megállapíttatni az adóját (adam), az APEH-hez eljuttatandó bejelentésével és nyilatkozatával együtt február 15-éig rendelkezhet a megfizetett személyi jövedelemadója 1+1 százalékáról. A munkavállaló február 15-éig kérheti 2006. évre vonatkozóan is, hogy a munkáltatója állapítsa meg a személyi jövedelemadóját. A munkáltatót az adózás rendjéről szóló törvény alapján választási lehetőség illeti meg. Amennyiben a munkáltató vállalja a munkáltatói adó-megállapítást, a magánszemélynek elegendő május 21-éig leadnia az 1+1 százalékos rendelkező nyilatkozatát a munkáltató részére. A rendelkező nyilatkozatokat a munkáltató továbbítja az adóhatósághoz. Amennyiben a munkáltató nem vállalja a munkáltatói adómegállapítást, akkor köteles közreműködni az adóhatósági adómegállapításhoz szükséges nyilatkozatok, igazolások adóhatósághoz történő továbbításában. A nyilatkozatokat, igazolásokat a magánszemélynek február 15-éig kell leadnia a munkáltatóhoz, melyhez – zárt borítékban – csatolnia lehet az 1+1 százalékos rendelkező nyilatkozatokat is. Az így megkapott nyilatkozatokat a munkáltatónak március 12-éig kell továbbítania az adóhatósághoz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Borral is emlékeznek a népszerű basszistára

Gregor József nemcsak igazi borszakértő volt, hanem külföldön is szívesen keltette jó hírét a magyar… Tovább olvasom