Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Határidőnaptár

Az országgyűlési képviselő-választások kampányának finisében többféle határidő és szabály betartására kell figyelniük a jelölteknek, illetve a választópolgároknak.
Március hátralévő napjaiban is zsúfolt a választási naptár. Március 21-én 16 óráig lehetett bejelenteni az országos listát és az azon szereplő jelölteket. Ugyanezen időpontig lehetett nyilatkoznia a több helyre is jelöltnek ajánlott választópolgárnak arról, hogy melyik jelölést fogadja el.
Március 22-étől április 6-áig, illetőleg április 10-étől április 20-áig legalább egyszer ingyenesen közlik az országos közszolgálati műsorszolgáltatók az országos listát állító jelölő szervezetek, a körzeti közszolgálati műsorszolgáltatók a vételkörzetükben területi listát állító jelölőszervezetek, a helyi közszolgálati műsorszolgáltatók a vételkörzetükben induló egyéni választókerületi jelöltek politikai hirdetéseit. Ma 16 óráig lehet bejelenteni a listák kapcsolását, a kapcsolt listák sorrendjét és a kapcsolt listákon szereplő jelöltek mandátumhoz jutási sorrendjét; továbbá a közös jelöltek és a közös területi listák töredékszavazatainak megosztását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tímárné elindulhat a választásokon

Indulhat a szegedi 3-as választókerületben pénteken elutasított Tímárné Horváth Magdolna, az MDF… Tovább olvasom