Délmagyar logó

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Határon át

A kiskunhalasi határőr-igazgatóság illetékességi területén 2006-ban 10 százalékkal többen próbáltak illegálisan bevándorolni Magyarországra, mint egy évvel ezelőtt – hangzott el az igazgatóság tevékenységének évértékelésén.
A kiskunhalasi határőr-igazgatóság illetékességi területén 2006-ban 10 százalékkal többen próbáltak illegálisan bevándorolni Magyarországra, mint egy évvel ezelőtt – hangzott el az igazgatóság tevékenységének évértékelésén. A határőrség munkatársai a múlt évben 4823 személlyel szemben intézkedtek: 30 százalékukat a szegedi határrendészeti kirendeltség illetékességi területén ellenőrizték. Összesen 1041 esetben tartóztattak fel illegális bevándorlót: 47 százalékukat országon belül, 28 százalékukat a zöldhatáron, 25 százalékukat a határátkelőkön fogták el.

A legtöbb jogsértést az előző évekhez hasonlóan 2006-ban is szerbek, koszovói albánok, románok, macedónok és bolgárok követték el. Az igazgatóság illetékességi köréhez tartozó határszakaszokon összesen 7 millió 945 ezer fő és 2 millió 785 ezer jármű lépett át a tavalyi évben. A személyforgalom 2005-höz képest 8, a járműforgalom 12 százalékkal növekedett. Tavaly határforgalom ellenőrzéskor 35 – ebből Röszkén 21,8 kilogramm amfetamint –, idegenrendészeti ellenőrzéskor 17 kilogramm kábítószert foglaltak le az igazgatóság munkatársai.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiss-Rigó László perre ment

A bíróság első fokú döntése szerint az egyházi vezetők közszereplők. A szeged-csanádi megyés püspök… Tovább olvasom