Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Határzár: dinnyét osztottak a kerítésépítő katonáknak

A gyümölcs egy részét ebéd után ették meg a kerítésépítők - a hét végére befejeződik a gyorstelepítésű drótakadály elhelyezése a magyar-szerb határ Csongrád megyei szakaszán.
Ezer kiló görögdinnyét, kétszáz kiló körtét, nektarint és almát adott át Acsay Lajos, a VITARICUM alapító tulajdonosa és Farkas László Róbert, a Mini Hungary Park kulturális menedzsere kedden délben a mórahalmi „mintakerítésnél". A gyümölcsöt Bátor Ferenc alezredes vette át.

A politikamentesnek mondott gyümölcs egy részét ebéd után ették meg a kerítésépítők. A dél-alföldi gazdákat tömörítő zsombói VITARICUM alapítója azt mondta, ezzel szeretnék megköszönni a határzár építőinek munkáját.

Dinnyeosztás a határzárnál. Fotó: Schmidt Andrea - GALÉRIA

- A hét végére befejeződik a gyorstelepítésű drótakadály elhelyezése a magyar-szerb határ Csongrád megyei szakaszán, Ásotthalomtól Tiszaszigetig – közölte az építést irányító kihelyezett vezetési elem parancsnokhelyettese kedden Mórahalmon. Bátor Ferenc alezredes elmondta, hogy ezzel párhuzamosan három helyszínen elkezdődött a határzár kerítésoszlopainak leverése is közvetlenül a drótakadály mögött.

Naponta jelenleg mintegy kétszáz horganyzott kerítésoszlopot helyeznek el a cölöpverőgépekkel Mórahalmon két helyen, illetve Tiszasziget térségében. A közeljövőben a Csongrád megyei szerb-magyar határszakaszon 12-13 helyszínen végzik majd párhuzamosan ezt a munkát – tudatta a tiszt.

Dinnyeosztás a határzárnál. Fotó: Schmidt Andrea - GALÉRIA

Ásotthalomtól Tiszaszigetig 70 kilométeren, hat munkacsoportban mintegy kétszáz katona dolgozik, az ő munkájukat közfoglalkoztatottak segítik – közölte a parancsnokhelyettes. Hozzátette: a katonák reggel 7-től este 7-ig, a közfoglalkoztatottak két váltásban 6.45-től 18.45-ig dolgoznak.

Bátor Ferenc hangsúlyozta, a katonaság mindent megtesz annak érdekében, hogy az ideiglenes biztonsági határzár a tervezett határidőre elkészüljön. A Csongrád megyei szakaszon minimális rongálást tapasztaltak eddig, ezeket a katonák kijavították. A teljes műszaki zárat folyamatos járőrözéssel a rendőrök ellenőrzik – mondta az alezredes. 

Dinnyeosztás a határzárnál. Fotó: Schmidt Andrea - GALÉRIA

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kutyameleg van: rekordhosszú lett a mostani hőségriadó

Vasárnapig meghosszabbította az országos tiszti főorvos a jelenleg is érvényben lévő hőségriasztást.… Tovább olvasom