Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Hatmilliót nyert a szegedi krupié

Hatmillió forintot nyert csütörtökön a tv 2 Áll az alku című műsorában egy szegedi krupié. Trindle Ágnes – vagy ahogy a nézők megismerhették, Béka – egyelőre félrerakja ezt az összeget, hiszen jelenleg nincs munkája, így bármikor szüksége lehet rá.
Áginak a nagy nyereményhez elsőként Gundel Takács Gábor gratulált. Fotó: tv 2
Hatszázezer vagy hatmillió forint? Ez volt a kérdés csütörtök este az Áll az alku című műsorban, miután Béka, az aznapi játékos visszautasította a bank hárommillió forintos ajánlatát. A szegedi krupié ráadásul duplán izgalmassá tette az utolsó perceket, hiszen miután döntött, hogy végigmegy a játékban, még el is cserélte az addig féltve őrzött táskáját. Merészsége azonban elnyerte jutalmát: a 19-es bőrönddel végül 6 millió forintot nyert.

– Nem gondolom, hogy kockáztattam volna – mondta Béka, akit állítása szerint szülővárosában többen ismernek ezen a becenéven, mint Trindle Ágnesként. – Kockázat a kaszinókban van, ez csupán egy lehetőség volt. Ebben a játékban ugyanis az én álláspontom szerint nem lehet veszíteni, hiszen a megnyerhető összeg soha nem volt az enyém. Viszont szerettem volna sok pénzt hazavinni. És ha valaki így áll hozzá a játékhoz, szerintem ezt el is éri.

Persze lett volna lehetősége ennél jóval többet is nyerni, hiszen ebben a hónapban a fődíj százmillió forint. Béka viszont úgy gondolja, erre esélye sem volt. – Azt a táskát, ami ezt a hatalmas összeget rejtette, biztosan nem választottam volna. Se a számhoz, sem a táskát tartó emberhez nem kötődtem különösebben, így nem indokolta volna semmi, hogy benntartsam vagy cserelehetőség esetén azt válasszam.

A 36 éves édesanyának nagyon jól jött a nyeremény, hiszen világszerte hasznosítható szaktudása ellenére jelenleg munkanélküli. Áprilisban ugyanis úgy döntött: szeretne végre állandóságot teremteni leánya életében, ezért hazaköltözött vele Szegedre – annak ellenére, hogy itt krupiéként nem tud dolgozni.

– Előtte viszont jártam a világot – mesélte. – Miután Szegeden elvégeztem a krupié tanfolyamot, egy hónapnyi munka után Pécsre, majd a fővárosba kerültem. A következő években dolgoztam Törökországban, Ugandában és Izraelben is. A lányom Szegeden született, ám nemsokára ismét költöztünk: ezúttal Dél-Afrikába.

Felismerik

A szegedi édesanya harmincnégy napig volt képernyőn, így nem csoda, ha a bevásárlóközponttól a piacig mindenhol felismerik és gratulálnak neki. „Az áll az alkus krupié!" – kiáltanak felé sokan, ami Békának egy kicsit furcsa, de egyáltalán nem terhes. – Örülök neki, hogy szimpatikus voltam az embereknek.

A fekete kontinensen Béka úgy gondolta, végleg otthonra találnak majd. Letelepedtek és nyolc évig éltek egy mesés luxusszálloda-komplexumban, ahol kislányának külön nevelője volt, és a személyzet leste minden igényét. – Ugyanakkor nem tudta: milyen egyedül sétálni, hiszen az ottani közbiztonság miatt a szállodából ki sem mehetett felügyelet nélkül. Nem ismerte a magyar kultúrát, sőt még a nyelvet sem igazán, ezért úgy döntöttem, nem foszthatom meg ezektől az élményektől.

Hazaköltöztek Szegedre, Béka nem sokkal később tett még egy kísérletet, és Máltára utaztak egy munkalehetőség miatt, de végül belátta: saját karrierje miatt nem áldozhatja fel az állandóságot. Most valószínűleg hosszú időre Szegeden maradnak, annak ellenére, hogy Béka itt szakmájában nem tud elhelyezkedni. Bár az eltelt évek alatt összegyűjtött annyi pénzt, amiből most élhetnek, nyereményét még nem költi el. – Ki tudja. Lehet, hogy egyszer még kenyérre kell – mondta mosolyogva.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felesküdött a szegedi képviselő-testület

Botka László polgármester és a szegedi képviselő-testület tagjai tegnap letették a hivatali esküt.… Tovább olvasom