Délmagyar logó

2019. 07. 20. szombat - Illés 17°C | 30°C Még több cikk.

Hatodjára tette le a polgármesteri esküt Nógrádi Zoltán

Megtartotta alakuló ülését a mórahalmi képviselő testület. Nógrádi Zoltán hatodik alkalommal tett esküt polgármesterként.
A 2014. október 12-én lezajlott önkormányzati választás Mórahalmon zökkenőmentesen és eredményesen lezajlott, jelentette be a Helyi Választási Iroda vezetője, Dr. Varga-Nagy Szilvia jegyző az október 22-én tartott alakuló ülésen. A rendezvényház színháztermében sokan voltak részesei az ünnepi pillanatoknak, amikor a frissen megválasztott polgármester és képviselő-testület munkája hivatalosan is kezdetét vehette a következő öt évre.

Nógrádi Zoltán hatodik alkalommal tett esküt polgármesterként.
Nógrádi Zoltán hatodik alkalommal tett esküt polgármesterként.

A nyolc képviselői mandátumra 13 jelölt közül választhattak a szavazók, végül kevés kivétellel a korábbi testület tagjai kaptak megerősítést: Csányi László, Mucsi György Imre, Balogh Miklós, Oltványi Gyula László, Tanács József, Volford Imre, Katona László és Vass Antal kapott elegendő támogatást. Bár Nógrádi Zoltán egyedüli jelöltként indult az idei választáson, a magas részvételi arány arra enged következtetni, hogy a lakosság elégedett az elmúlt húsz esztendővel. A megerősítés és bizalom, melyet Mórahalom polgárai megszavaztak a testületnek felbecsülhetetlen: nem túlzás tehát történelmi jelentőségű eseményről beszélni.

Az alakuló ülés egyik felemelő és egyben legfontosabb momentuma az eskütétel, melyet mind a polgármester, mind a testület tagjai és a megválasztott tanácsosok hitvallásuknak megfelelően tettek le. Ezt a fogadalmat Nógrádi Zoltán hatodik alkalommal mondhatta el, így ezzel együtt hatodik ciklusában dolgozhat a képviselő-testülettel a városért, a lakókért, fiatalokért és idősekért egyaránt.

A polgármester ünnepi gondolataiban elhangzott: 20 éves munkáját értékelték akkor a választópolgárok, amikor bizalmat szavaztak neki az elmúlt választáson. Köszönetet mondott minden támogatójának, hiszen szülőföldjéért végzett munkája így biztos alapokon, támogatással folytatódhat.

Ha a várost egy emberhez hasonlítjuk, akkor a most 25 éves, sikeres fiatalembernek egy új korszak kezdődik az életében. Saját lábára kell állnia, egyéni erejére kell alapoznia életét – magyarul jövedelemhez kell jutnia a családalapítás reményében. Ezzel a párhuzammal vezette fel a polgármester a jövő terveit, melynek egyértelmű irányvonala a gazdaságfejlesztés. Egy olyan önkormányzati időszak következik, melyben a városvezetők minden erővel azon lesznek, hogy helyben tartsák a munkaerőt és jelentős számú új lehetőséget teremtsenek a vállalkozások, családi gazdaságok számára. Határozott és megalapozott programmal indulnak tehát a megválasztott képviselők a következő öt év elé, melyben a gazdaságfejlesztés lesz az eszköze a város népességmegtartó erejének és a lakosság emelkedő életszínvonalának.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem volt bomba az Árkádban

Se ki, se be nem lehetett menni a szegedi Árkádba. Szerdán 12 óra előtt bombariadó volt a… Tovább olvasom