Délmagyar logó

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Hátrány az életben - előny a diszkóban?

Szeged - Úgy érzik, többet szenvednek, és kevesebb lehetőség jut nekik az életben – ezért igazságosnak tartják a lányok, hogy ők nem fizetnek belépőt egy diszkóban. A fiúk pedig elfogadják a játékszabályokat, és kifizetik a belépőt. Az Egyenlő Bánásmód Hatóság szerint azonban mindez nincs jól.
– Azért engedik be ingyen a lányokat, mert szépek és okosak vagyunk. Nekem teljesen elfogadható ez a rendszer – viccelődött szombat éjjel a JATE-klub bejárata előtt ücsörgő Varga Rebeka. A sándorfalvi lányt és fiútársaságát arról faggattuk, igazságosnak tartják-e, hogy sok szórakozóhelyen – szombatonként például a JATE-klubban is – a lányoknak nem, míg a fiúknak fizetniük kell a belépésért. Az Egyenlő Bánásmód Hatóság ugyanis a napokban úgy foglalt állást, hogy ez a férfiakkal szembeni diszkrimináció.

– Ez egy marketingfogás. Mindenki úgy gondolja, hogy ahová ingyen mehetnek be, oda sok lány megy, ez pedig vonzza a fiúkat is – elemezte a jelenség okát Sarró József, aki szerint ez a módszer be is jön. Szerinte ettől egészséges lesz a szórakozóhelyen az ivararány. Aki pedig szórakozni akar – és lányokkal szeretné ezt tenni –, az úgyis kifizeti a belépőt. Ugyanezt mondták a hely bejárata elé éppen ekkor érkező fiútársaság tagjai.

– Én nem is megyek olyan helyre, ahol fizetni kell belépőt – jelentette ki határozottan a két barátnőjével érkező Varga Klaudia. – Mi szülünk, mi menstruálunk, mi szenvedünk többet, kijár nekünk néha egy kis előny – mondta kissé spiccesen a csak keresztnevén bemutatkozó Melinda.

Balogh Szabina és Kasza Flóra nem bánja, hogy barátnőknek dupla előny jár – legalább a Sing-Singben. Fotó: Segesvári Csaba
Balogh Szabina és Kasza Flóra nem bánja, hogy barátnőknek dupla előny jár – legalább a Sing-Singben. Fotó: Segesvári Csaba

A harmadik lány, a szintén nagyon csinos Doktor Gabriella ehhez annyit tett hozzá, hogy a mai fiúk már úgysem hívják meg őket a pultnál semmire – úgyhogy legalább ennyivel megkönnyítik a helyzetüket.
Negyed 12-kor a Sing-Sing bejárata előtt ácsorgók 95 százaléka lány volt: itt fél 12-ig ingyen engedték be őket.

– Megtisztelő, hogy így bánnak velünk, a fiúk úgyis jobban állnak anyagilag, mint mi – hallottuk egy 18 év körüli lánytól. A többiek helyeslően bólogattak.

– Én ennyivel jöttem – mutatta a tenyerében lévő ötvenest Balogh Szabina, aki azt mondja, a lányoknak jóval kevesebb a lehetőségük az életben, a munkában, ő bizony kihasználja az ingyenes belépést. Utána viszont nem fogad el semmilyen meghívást, van tartása, inkább a vécében iszik vizet. – A lányok 90 százaléka arra utazik, hogy meghívassa magát, engem viszont nem tud megvenni senki. Így neveltek – jelentette ki önérzetesen.

Úgy tűnik, az ingyenes belépés mások önérzetét sem sérti: 5 perccel a „határidő" előtt még láttuk, ahogy vagy harmincan siettek a bejárat felé. Mindnyájan lányok voltak.

Lánykedvezmény, nem fiúátverés

– Ez az állásfoglalás szerintem inkább azokra a szórakozóhelyekre vonatkozik, amelyek a fiúkkal fizettetik ki azt a kiesést, amit a lányok ingyenes belépőjén vesztenek. Nálunk nem erről van szó. Mi a lányoknak akarunk kedvezni, nem a fiúkat átverni. Akinek ez nem tetszik, az jöjjön pénteken, amikor éjfélig mindenkinek ingyenes a belépés. Öt éve működik ez a rendszer, még soha senki nem panaszkodott miatta – reagált az Egyenlő Bánásmód Hatóság álláspontjára Csaba Levente, a JATE-klub vezetője.

Olvasóink írták

56 hozzászólás
 • 56. Ördög 2009. november 28. 18:00
  „Köszi szépen, aranyos vagy! :)”
 • 55. Csombai 2009. október 27. 19:14
  „Ja igen megvan miért jutott eszembe az, hogy megnézzem ezt a cikket és a hozzászólásokat így október 27-én......
  Boldog Névnapot !!! :)”
 • 54. Csombai 2009. október 27. 18:04
  „Szívesen!!!!!!!! :D”
 • 53. Ördög 2009. október 10. 20:16
  „Ohh köszönöm Csombai!”
 • 52. Csombai 2009. szeptember 01. 19:48
  „Én csak látásból ismerem Balogh Szabinát ,de a legjobb csajok közé sorolnám!!!
  Ezt olvasva csak nagyobb lett a szememben........sokan vehetnének példát............”
 • 51. darch 2009. augusztus 14. 16:34
  „Miért kell itt is esélyegyenlősdizni? Akinek nem tetszik egy hely, mert a nők nem fizetnek belépőt, nem menjen oda. Amúgy meg az igazi "női" piák, a legtöbb helyen olyan drágák, hogy a lányok bőven befizetik a belépőt is.”
 • 50. gróf 2009. augusztus 12. 09:12
  „46. hozzászólás IVY 2009.08.11. 17:24

  A régieket is...nem évszám függő, hanem személy.”
 • 49. IVY 2009. augusztus 12. 08:53
  „Persona!
  Jártam eleget az éjszakában.
  18 éven át, szinte minden 7végén.
  Láttam csuda dolgokat!
  Bár, számomra inkább tragikomikusak az ilyen leányzók és tsa.ik.:)”
 • 48. Héhé 2009. augusztus 11. 23:15
  „44. hozzászólás miniszterelnok
  Örülj neki!Sajnos az emberek 80 %-a az alapvető illemmel sincs tisztában!Elszomorító...:(”
 • 47. persona 2009. augusztus 11. 21:37
  „46. te ezt honnan tudod? :D”
 • 46. IVY 2009. augusztus 11. 17:24
  „És a mai lányokat a DJ-be befizetés, etetés-itatás-rókáztatás után el is lehet vinni. Az már teljesen ingyenes.:)”
 • 45. Ördög 2009. augusztus 11. 16:34
  „Manapság semmi se a régi szokásokhoz mérten működik! Sajnos ezt a lányok és a fiúk is látják/tudják! Ezért se cselekszenek úgy egyesek, ahogy azt kellene, vagy ahogy a szülők/nagyszülők idejében természetes volt! Mind a lányokra, mind a fiúkra nézve! Ami mára már kiváltság lenne :) Akivel ez megtörténik (pl miniszterelnok) előnyben részesül, ritka az biztos!”
 • 44. miniszterelnok 2009. augusztus 11. 16:20
  „43. Én nem tudom drága, de velem ez nagyon sokszor előfordult.:)”
 • 43. Héhé 2009. augusztus 11. 16:05
  „41. hozzászólás miniszterelnok
  Nem a két csajra értettem akik a képen vannak ,hanem csak általánosságba!
  Ritka az olyan férfi aki kinyitja az ajtót egy nőnek!Az egyszer biztos!”
 • 42. Ördög 2009. augusztus 11. 13:28
  „Jah értem! Mindegy! Azzal tisztába vagyok, hogy életem legnagyobb égése volt ez a cikk! Főleg h a nemtudom hány képből, pont a miénk került be! De hát lesz ez még ígyse! Viselni kell a tetteinket!”
 • 41. miniszterelnok 2009. augusztus 11. 13:21
  „34. Hát azt azért értettem, h mire céloztál, én csak azért kérdeztem, h hol az a fekete gatya, mert egyik lánykán sem sikerült felfedeznem.”
 • 40. Ördög 2009. augusztus 11. 13:02
  „Hát én ehhez inkább nem értek!! :) Nekem már magas a Férfi/Nő közti élet meglátás...! Úgy sincs se tökéletes nő, se tökéletes férfi, maradjunk ennyiben! És nincs megkülönböztetés! ;) Mindenki "hülye" a maga módján, és most magamból indultam ki, meg a közeli ismerőseimből (bocs all)! :D”
 • 39. miniszterelnok 2009. augusztus 11. 12:58
  „Bespin, Te csak főnyeremény lehetsz!!:)”
 • 38. miniszterelnok 2009. augusztus 11. 12:45
  „22. Előttem már egy párszor kinyitották az ajtót, hidd el, bőven van még ilyen. Na azért flexsnake féléktől nyílván nem várhat az ember ilyet.:)”
 • 37. Ördög 2009. augusztus 11. 12:01
  „30. és 33. hozzászólás! Köszi :D Hát igazad van! Engem nem érdekelnek a kritikák, nem fogok megfelelni, inkább legyek ellenszenves, de nem áll szándékomba segget nyalni! :) Hehe! nemtudom, hogy a fekete gatyás és a kövéres hozzászólásod célzás-e v csupán egy vélemény! De sztem édes mindegy, ha valaki gatyába vagy szoknyába van, mivel nem ez határoz meg valakit!A kövérek is emberek, bár én vékony vagyok, ebben nincs tapasztalat. Amúgy meg Én amondó vagyok, h aki fogyózik, az öngyilkos :D Egyszer élek, mindent megeszek,és nem hízok! Bár a képen , mint akinek kitörd dereka úgy hanyatt akarok esni..és? Optimistaként kell élni: Lehet kin röhögni :D És mindenki azt vesz fel amit akar, úgy égeti magát, ahogy akarja, vagy ahogy mondani szokták,"mit foglakoztok azzal, h ki milyet és hol szarik?"
  Flexnake! Harcold ki h a ringyók ne mehessenek be a discoba ingyéé.. :) Én meg inkább csinálok ebédet! :D”
56 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszűnt a várakozás a röszkei átkelőnél

Röszke - Vasárnap estére megszűnt a várakozás a röszkei átkelőhelyen, ahol a hét végén csaknem… Tovább olvasom