Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Hatvan tonnát kidobunk

Csomagolóanyagból 50-60 tonnával többet gyűjt be ünnepkor a Szegedi Környezetgazdálkodási Kht. Karácsonykor hatalmas mennyiségű hulladék halmozódik fel, ezért ilyenkor is járnak a kukásautók.
A karácsonyra díszesen becsomagolt ajándékokról szentestén pillanatok alatt lekerül a lepel, hiszen mindenki a meglepetésre kíváncsi. A tömérdek színes, csillogó papír általában még mindig a kukában landol – helytelenül. Szegeden és a tizenegy környékbeli településen 35 ezer ingatlanról a Szegedi Környezetgazdálkodási Kht. szelektíven gyűjti a hulladékot. Ezeken a helyeken a csomagolóanyagokat a zöld zsákba kell helyezni, amit külön szállítanak el – még karácsonykor is. Ahogy Bakacsi Zoltán szállítási és logisztikai részlegvezető fogalmazott: ilyenkor sincs megállás, sőt az átlagosnál sokkal nagyobb mennyiségű hulladék gyűlik össze.

– Csomagolóanyagból ötven-hatvan tonnával többet szedünk össze – mondta a cég részlegvezetője. Karácsonytól újévig óriási feladat hárul a szegedi társaságra, mivel a tapasztalat szerint „folyik" a gyűjtőkből a szemét. Ezért az ünnepek alatt is elszállítják.

Január 6-a után különjárat viszi a komposztálótelepre a fenyőfákat, ahol talajtakaró mulccsá aprítják fel. Arra azért ügyelni kellene, hogy a szaloncukros papírokat, a díszeket, a vastalpakat ne hagyjuk a fán, mert azokat nem lehet újrahasznosítani. Tavaly a kidobott karácsonyfából 80 tonnát gyűjtöttek vissza.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Terülj asztal, otthon

Külföldön megszokott, hogy szentestén étteremben eszik az egész család – a háziasszonyok… Tovább olvasom