Délmagyar logó

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 21°C | 31°C Még több cikk.

Hatvanéves a bikini

Hatvanéves idén a bikini. A kétrészes mini fürdőruha mai viselőitől megtudtuk: a mintás, rikító a divat; viselhető hozzá kendő, kalap, vagy öv is. Az előnye ugyanaz, mint a hátránya: a fiúkat jobban vonzza, mint az egyrészes fürdőruha.
Fotó: Karnok Csaba
Idén hatvanéves a bikini. A kezdetben csak megbotránkozást kiváltó ruhadarab mára már olykor sok (lásd: monokini), olykor nem elég modern (három részes „trikini", trikós fölsővel megbolondított „tankini"). A strandokon azonban vitathatatlanul a „bi" a legnépszerűbb női viselet. A szegedi SZUE-ban arról faggattuk a lányokat: milyen a viszonyuk a kétrészessel.

– Nekem hat bikinim van. Az a fontos, hogy kövesse a divatot, ami idén a rikító narancs, a citrom, a zöld. Lehet pöttyös, csíkos vagy kockás is. Az egyszínű unalmas – tart gyors trendismertetőt a hetedikes Lénárt Kitti. Barátnőivel az élménymedence fölötti napozón sütteti a hátát, fiú osztálytársaik alattuk a vízben csapkodnak.

– Az is fontos, hogy előnyös legyen, jól álljon és legyen tartós, ne váljon nyúlóssá, buggyossá – mondja gyakorlatiasan Laduver Orsolya. Győri Éva a megkötős változatra szavaz – ebben a többiek is egyetértenek. A baj csak az – mondják – hogy a fiúk állandóan megpróbálják kikötni.
A lányok a tökéletes bikinire maximum 4-5 ezer forintot költenének. Pont a felét, amit a közelben üldögélő, lábukat a vízbe lógató nyolcadikos lányok: Nagy Adrienn, Gruity Henriett, Kovács Anett. Szerintük a bikini jó, mert szebben barnulnak benne és veszélyes, mert könnyebben elhagyja az ember úszás közben, mint a fürdőruhát. Kiegészítők is vásárolhatók a mini kétrészeshez: öv, kendő, háló, vagy a hagyományos kalap. De az igazán igényesek az ékszereiket – bokalánc, testékszer – is a bikinihez hangolják.

Bomba és sztriptíz

A kétrészes fürdőruha a – kísérleti atomrobbantások helyszínéül is szolgáló – Bikini korallzátonyról kapta a nevét, amely a Csendes-óceánban, Új-Guineától északkeletre fekszik. Kitalálója Louis Réard francia autómérnök volt. A mini fürdőruha bemutatására hivatásos modellek nem voltak hajlandók. A feladatot végül egy sztriptíztáncosnő, Micheline Bernardini vállalta el.

– Egy zsebkendőből esküszöm, egy fürdőkosztüm pont kijön – idéz a takarékos nőről szóló dalból Horváth Gabriella, majd elgondolkodva teszi hozzá: okosnak kell lenni ennek a zsebkendőnek, hiszen úgy kell tökéletesíteni az alakot, hogy közben nem takarhat sokat. Elmeséli: neki különleges viszonya van a bikinivel, hiszen ennek a ruhadarabnak köszönheti, hogy rendszeresen mozog.

– Néhány évvel ezelőtt bikinit próbáltam, amikor a próbafülke tükrében zsírpárnákkal szembesültem. Az előző nyáron még vékony voltam. Majdnem elsírtam magam.

Közben megérkezik Gabi férje, aki megjegyzi: a Bikini jó kis együttes.
– Ja, hogy a fürdőruha? Ne legyen „kinyomós", mert az átverés – mondja, mire felesége felcsattan: nem mindegy az neked? Számodra úgysem derül ki!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még egy hét az epervilág

Az eper útját követtük a termőföldtől a nagybani piacig és a boltokig. Úgy tűnik, a Szeged környéki… Tovább olvasom