Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Hatvantételes a lista

Tízezer forint alatt nemigen ússza meg az iskolakezdést az a szülő, akinek most lesz elsős a gyermeke. A nagyáruházak által ajánlott bevásárlólista több kosárnyi füzetet és kiegészítőt tartalmaz.
Megkezdődött a hipermarketekben a tanszervásár: a multik alacsony árakkal és előre elkészített vásárlólistákkal csábítják a szülőket és diákokat. A legtöbb helyen ma már nem kell tanácstalanul forgolódniuk a boltokba betérőknek: szinte mindenhol kaphatnak segítséget ahhoz, hogy lehetőleg csak azt vegyék meg, amire feltétlenül szükség van.

A vásárlók segítésében a Cora Áruház jár élen: a polcsorok felett elhelyezett, osztályokra bontott lista mellett gyakorló tanároktól kérhetnek tanácsot a bizonytalankodók. Így tett tegnap délután egy anyuka, és egyből bebizonyosodott: mindig jól jön a szakszerű segítség.

– Rajzlapot nem kér? – kérdezte tőle Tarjánné Kádár Piroska, miután végigfutott az otthonról hozott listán. Dehogynem, rajzlap kell. Viszont a nagy temperakészlet helyett elég a kisebb is – tanácsolta a családnak a főállásban a szőregi Kossuth-iskolában dolgozó tanárnő.

Kapás Zoltánné úgy döntött, gondolkodás nélkül megveszi hatodikos gyermekének, amit az áruház ajánl, bízik abban, hogy a gyakorló tanárok által összeállított lista valóban a szükséges dolgokat tartalmazza. Ebben egyébként a felsősöknek 23 füzet, valamint nagyjából negyven egyéb iskolaszer megvásárlását javasolja a Cora. Igaz, szerepel rajta például iskolatáska, szövegkiemelő toll és számológép is, melyeket értelemszerűen nem szükséges minden évben megvenni.

Az első osztályosoknak a tolltartótól a táskán át a ceruzákig – minden kell. Az ajánlott kilenc füzet a legkisebb tétel a listán, amelyen majdnem ötven különböző eszközt és kiegészítőt számoltunk össze. A Tesco ajánlata ennél jóval rövidebb: a kilenc füzet mellé csupán húsz egyéb iskolaszer megvásárlását javasolják.

A nagyáruházban lévő Printker Office Land-ben azonnal mellettünk termett egy alkalmazott, és tanácstalanságunkat látva már hozta is az általuk javasolt bevásárlólistát. Ezen tizenöt füzet és negyvennégy más eszköz és kiegészítő szerepelt az elsősök számára.

Czékusné Nagymihány Elzának például ilyenekből is került néhány a kosarába. – Hogy jobb kedvvel induljanak iskolába – magyarázta mosolyogva. Ő egyébként hatodikos és harmadikos gyerekeinek hatezer forintból tudott bevásárolni. – Tavaly egy tízessel több volt – nézte elégedetten a számlát. – Igaz, akkor sok mindent megvettünk, amire idén már nem kellett még egyszer költeni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy városi telek kálváriája

Négyzetméterenként tízezer forintot kért az önkormányzat két városi tulajdonú, közmű nélküli… Tovább olvasom