Délmagyar logó

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Haverok, buli, jégpálya

Kitört a téli szünet, idén már nem kell iskolába menniük az általános és középiskolásoknak. Ezen a héten mindenki a készülődik az ünnepre, jövő héttől a nagyobbak már a szilveszteri bulit szervezik.
Mától nem kell a gyerekeknek iskolába menniük. A diákok az ünnepre készülnek, készítik és csomagolják nagy titokban az ajándékokat. A karácsonyt családi körben töltik, de közben a középiskolások már a szilveszteri bulit szervezik.

A Kőrösy-iskola előtt tegnap egy csapat diák beszélgetett. Véget ért ugyan a tanítás erre az évre, de még nem volt kedvük hazamenni. – A két ünnep között találkozom a barátaimmal, beülünk egy kávézóba beszélgetni – meséli Vasas Nikoletta, aki a 9. évfolyamon tanul. – Idén először szeretnék elmenni szilveszteri buliba az iskolatársaimmal, nagyon remélem, hogy engednek a szüleim.

A 10. osztályos Kun Dominika egyebek mellett moziba megy a téli
Hosszabbítás, síszünettel

A szegedi iskolákban a téli szünet ma kezdődött, a diákoknak legelőször január 3-án lesz tanítás. Van olyan intézmény is, ahol a megszokottnál hosszabb a téli pihenő. A Madách-iskolában „hozzácsapták" a síszünetet is, így az ott tanulók január 9-én mennek iskolába.  
szünetben a barátnőjével. Nem maradhat ki a programból a beszélgetés a haverokkal: beülnek egy kellemes helyre, és megbeszélik az élet fontos dolgait. Dominika nem hagyja ki a jégdiszkót sem. Már ő is készül az óévbúcsúztató partira: az osztálytársaival egy helyiséget bérelnek szilveszterkor, ott köszöntik az új esztendőt.

Évfolyamtársa, Gyarmati Gábor azt mondta: a téli szünetben tanulás kizárva. Jöhet viszont a szánkózás, a hóemberépítés – reméli, nagy hó lesz. Budai Rékáék Békés megyéből költöztek Szegedre, ők a két ünnep között elutaznak. – Rokonlátogatóba megyünk Vésztőre és Füzesgyarmatra a szüleimmel. A szilvesztert én is várom, nagy bulit szervezünk, biztosan jó lesz.

A kőrösysek nevetve sorolták a rendes diák ismérveit: a szünetben egy percet sem foglalkozik tanulással, délelőtt 11-kor kel, pizsamában ül az asztalhoz ebédelni – persze, anya a kedvencét főzi –, utána még pihen egy kicsit. Délután pedig már azon gondolkozik, mit vegyen fel az esti bulira, majd telefonon megbeszéli a barátokkal, aznap este melyik klubban, kávézóban jöjjenek össze egy kis dumapartira.

A karácsonyra vásárló Vasas Mariannt a Széchenyi téri forgatagban kérdeztük. – A gyerekkel a két ünnep között körbelátogatjuk a rokonokat Budapesten és Miskolcon. Két napot leszünk itthon, akkor barátok, osztálytársak jönnek hozzánk. A szilvesztert pedig Ausztriában, síeléssel töltjük. Január 2-án jövünk haza, és akkor már rakhatják is el a kicsik otthon az órarendet...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Száztízmilliárd a vízminőségre

Több mint egymillió ember életét érinti a Dél-Alföldön az ivóvíz minőségét javító program, amelynek… Tovább olvasom