Délmagyar logó

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 30°C Még több cikk.

Házi fekvenyomóversenyt rendeztek a Fit World konditeremben - Teherliftek, gépek és vadkanok és amazonok nyomták

Házi fekvenyomóversenyt rendeztek a Fit World konditeremben - Teherliftek, gépek és vadkanok és amazonok nyomták
Házi fekvenyomóversenyt rendeztek szombat délelőtt a szegedi Fit World Fitnesz konditeremben, ahol 4 kategóriában összesen 13 versenyző indult. A szurkolók biztatásai alapján teherliftek, gépek, vadkanok és amazonok illetve nem homoszexuális versenyzők indultak.
Négy kategóriában – lányok, férfiak 25 év alatt, férfiak 25 és 40 év között, illetve férfiak 40 év felett – rendeztek házi fekvenyomóversenyt szombaton a klubtagoknak a szegedi Fit World Fitnesz konditeremben. Összesen 13 versenyző tette próbára erejét és állóképességét. A megmérettetés a lányokkal kezdődött. Ebben a kategóriában hárman neveztek.

A versenyzőknek a mérlegelés után saját testsúllyal kellett a lehető legnagyobb számú szabályos ismétlést végrehajtaniuk. Mint az egyik szervező, a terem edzője, Hajdú Gábor elmondta, a súlyokat felfelé kerekítették a cél pedig az volt, hogy a szabályosan mellkasig leengedett rudat nyújtott karral kinyomják. A versenyzőknek Sánta László segített, az eredményeket Szabó Gábor rögzítette. A nőknek a testsúlyuk felét kellett csak kinyomniuk. A 18 éves Hrivnák Leticia korábban dzsúdózott, de lesérült, és mint mondta, így maradt neki a konditerem. Leticia barátja unszolására nevezett.A hölgyek után a fiatalok következtek. A 17 éves, 73 kilós Miklós Máté hatszor nyomta ki a 75 kilót. Miután kifújta magát és a többiekhez hasonlóan enyhén remegő kézzel aláírta a jelenléti ívet, azt mondta, nem készült különösebben a versenyre. – Gondoltam, kipróbálóm magamat a korosztályomhoz képest. A hetedikbe nagyon bele akartam nyomni, de nem ment – mondta a fiatalember, akit egyik barátja követett a fekvenyomópadon. Buzdításból, szurkolói és baráti biztatásból soha nem volt hiány, itt hangzott el egy „Ne legyél buzi!" kiáltás.

A szemlátomást kiváló tesi adottságoknak örvendő Micziz Zoltán is kapott bőven buzdítást: húszig nincs megállás, egy gép vagy, egy vadkan – biztatták a többiek a 18 éves fiatalt. Zoltán összeszedetten és célratörően nyomta ki a 95 kilót, de a utána elárulta, nem elégedett az eredménnyel. – Korábban dzsúdóztam, most birkózok, egy éve járok ide az erőnlét miatt. Jobb eredményre számítottam – mondta a Gábor Dénes Szakgimnázium és Szakközépiskola sportedzői szakának diákja.
 
Erő, erő, gyere elő! Házi fekvenyomóversenyt rendeztek a szombaton a szegedi Fit World Fitnesz konditeremben. Fotó: Kuklis István

A terem edzői közül Nagy-Kálozi Attila tette próbára állóképességét: magabiztosan huszonnégyszer nyomta ki a rudat, csak a huszonötödiknél szorult kis segítségre. A 40 év feletti korosztály három nevezője közül Kicska Zoltánt kérdeztük, aki elégedett volt az eredményével. A 92 és fél kilós súlyt tizenhárom alkalommal nyomta ki, bár azt hozzátette, hogy így lassan ötvenhez közel, nekik már külön kategóriára lenne szükségük. 
Az egyik szervező, Hajdú Gábor azt mondta, az ilyen versenyek célja az edzőterem szakmai munkájának fejlesztése mellett a közösségi szellem erősítése. Következő alkalommal, április 21-én, szombaton guggolásban tehetik próbára erejüket a konditerem látogatói.

A szombati fekvenyomóverseny díjazottjai pedig a következők: a lányok közül Fárbás Anikó, a 25 év alattiak közül Micziz Zoltán, a 25 és 40 közöttieknél Juhász Ádám, a 40 év felettiek kategóriájában pedig Palotás János bizonyult a legjobbnak. Az első helyezettek a egy tízalkalmas bérletet vihettek haza.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jubileumi falunapok Algyőn - Galéria

Jubileumi falunapok Algyőn - Galéria
Bográcsok, grillsütők, forgók, ugrálóvár, koncertek. Minden, ami egy falunap kelléke, adott volt a… Tovább olvasom