Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Házi kalács és filléres csoki

Megküzdöttünk a húsvéti bevásárlórohammal: mi is karunkra akasztottuk kosarunkat a Corában, a Tescóban és a Mars téren, hogy kiderítsük, hol milyen árban és minőségben kínálják a húsvéti slágertermékeket.
Húsvéti bevásárlásunk első tapasztalata: gyakorlatilag már mindegy, mikorra időzítjük a boltlátogatást. Reggel, délben és este egyformán nagy tömeggel kell megbirkózni. Abban viszont megpróbálunk segítséget adni olvasóinknak, hol milyen árfekvésű és minőségű termékekkel pakolhatják tele – az utolsó pillanatban – kosarukat.

Elsőként a kalácsokat vettük górcső alá. A Tescóban, a Corában és a piacon is vettünk egy kilósat, melyeket aztán szerkesztőségünk munkatársai teszteltek. A versenyt egyértelműen a Mars téri házi kalács nyerte: kinézeté- ben és ízében is magasan a másik kettő előtt végzett. „Van benne anyag" – összegezhetjük a jellemzéseket. A corásat száraznak és íztelennek ítélte tesztcsoportunk. Igaz, volt, aki pont ezt nevezte meg előnynek, mivel így kakaóhoz és szalonnához is meg lehet enni. A két, kinézetére teljesen egyforma, nagyüzemi kalács közül viszont még mindig ez bizonyult jobbnak. A tescós mellett csupán egyvalaki tette le a voksát. A többiek szerint ez azonnali fulladást okoz.

A sonkákat nem ízlelgettük végig hasonló módon. Ennek többek között az volt az akadálya, hogy délben a Tescóban az akciós lapockák helyett csak az üres hűtőt találtuk, a Mars téren pedig mintegy húsz percet kellett volna sorba állni a hentespult előtt. De majdnem biztos, hogy nem is lehetne egy lapon említeni az ötszáz, és az ezerforintos kilónkénti áron mért húsokat. Idén is túlkínálat van sonkafronton, lehet kapni tarját, combot, lapockát, csülköt és parasztsonkát egyaránt.
Sárga színű, sonkához esszük és nem tojás. Mi az?

Nem valószínű, hogy sokan kitalálnák: ez a currys torma. Ezt is lehet kapni az ecetes, a tejszínes, a majonézes és az almás mellett. Aki szereti az újdonságokat, kipróbálhatja – persze azért nem árt, ha biztonsági tartaléknak beszerez egy hagyományosat is.

Akinek van ideje, zöldséget inkább a piacon érdemes vásárolnia. A hipermarketek is felkészültek az ilyenkor szokásos tojás–retek–újhagyma hármasból, ám tapasztalataink szerint itt ki kell fogni a szép árut. A Mars téren ellenben egymást érik az őstermelők és a viszonteladók, akik minőségben és árban is egymást túllicitálva kínálgatják portékájukat.

Csokiban viszont a bevásárlóközpontok verhetetlenek: 20 grammos piros tojást 13 forintért például sehol máshol nem találhatunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyoma veszett a svéd-magyarnak

Közel hatvanmillió forintot ítélt meg a bíróság a Szegedi Közlekedési Társaságnak az Arany János… Tovább olvasom