Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

Házi őrizetben marad a Szeviép-vezér

A törvényszék szerint fennáll annak a veszélye, hogy ha a gyanúsított szabadon mehetne bárhová, akkor befolyásolhatná az ügyben a bizonyítást, és akár újabb bűncselekményt is elkövethetne.
Továbbra sem hagyhatja el otthonát a Szeviép korábbi vezetője, akit a mórahalmi Mini Hungary Parkkal kapcsolatban különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás kísérletével gyanúsítanak – közölte pénteken a Szegedi Törvényszék. A törvényszék mostani ítéletével az elsőfokú bíróság lakhelyelhagyási tilalomról szóló végzését hagyta helyben. A törvényszék szerint fennáll annak a veszélye, hogy ha a gyanúsított szabadon mehetne bárhová, akkor befolyásolhatná az ügyben a bizonyítást, és akár újabb bűncselekményt is elkövethetne, ezért döntöttek a kényszerintézkedés mellett.
 

A mostani döntés szerint nem hagyhatja el otthonát, csak hetente háromszor, egy-egy órára, de akkor is csak orvoshoz mehet. Ezenkívül pedig nem találkozhat az ügy többi gyanúsítottjával. Az ítélet jogerős.

Az ügyészség korábban azt közölte, hogy a férfi a beruházó és a kivitelező cégben is tulajdonos volt. Ráadásul ő irányította a többi gyanúsítottat, és utasításokat adott valótlan tartalmú teljesítési igazolások kiállítására, valamint a projekt készre jelentésére, és – az ügyészség szerint – az állami támogatás egy részét nem a parkra költötték.

A Mini Hungary Park létrehozását még a Bajnai-kormány idején, 2009-ben fogadta el a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség. A projekt megvalósítója, Dlusztus Imre a Bornemzet Kft. ügyvezetője volt, a beruházást pedig a Szeviép egyik leányvállalata, a MITT Befektetésszervezési Zrt. menedzselte.

A botrány idén júniusban robbant ki, amikor az adóhatóság több embert is meggyanúsított azzal, hogy félmilliárd forintot meghaladóan költségvetési csalást követtek el. A megalapozott gyanú szerint egymással összejátszva ötszázötvenmillió forint kárt próbáltak meg okozni az uniós és a magyar költségvetésnek a történelmi Magyarország műemlékeit makettekkel bemutató park kivitelezésekor.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megtévedve: novemberben nyílik a pipacs, de találtunk ibolyát is - fotók

Megtévedve: novemberben nyílik a pipacs, de találtunk ibolyát is - fotók
Azt, hogy korán vagy későn bontotta ki szirmait ez a megtévedt pipacs, valószínűleg sosem tudjuk meg. Megjelenése viszont egyértelműen alátámasztja, hogy valami nem stimmel a természetben. Tovább olvasom