Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Háztáji piac nyílt a Szent István téren

Háztáji piac nyílt a Szent István téri kispiacon – kísérleti jelleggel. A termelők decemberben minden pénteken kínálják finomságaikat a környékbelieknek.
Kísérleti jelleggel nyílt háztáji piac a Szent István téri kispiacon pénteken. A termelők portékáikat december minden péntekén árulják a téren, a forgalmat január elején értékelik, majd döntenek a háztáji termékek belvárosi jövőjéről. Erdei Péter, a Szegedi Vásár és Piac Kft. ügyvezetője a pénteki megnyitón bizakodó volt a jövővel kapcsolatban. Remélte, hogy néhány hét elegendő lesz a háztáji piac felfutásához.

Háztáji piac nyílt a Szent István téren - GALÉRIA

Haág Zalán, a körzet önkormányzati képviselője elmondta: választási programjában szerepelt, hogy újra élettel töltsék meg a Szent István téri kispiacot, ahova reményei szerint visszaszoknak a Mars térre átpártolt környékbeliek. Kispál Ferenc, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád megyei elnöke az ünnepélyes átadón kijelentette: a piacon megtalálható háztáji termékek útját az óltól és termőföldtől az asztalig mindenki nyomon tudja követni. Elmondása szerint az uniós csatlakozás után számos silány minőségű élelmiszer áramlott be hazánkba, ami után egyre nagyobb lett az érdeklődés az egészséges vegyszermentes magyar áruk iránt.

A nyitónap első órájában sok vevő forgolódott a termelők árui között. A háztáji termékek között láttunk különféle húsokat és kolbászokat, sajtokat, savanyúságot, feketeberkenyés házi almalekvárt, de kecsketejből készült kézműves szappanokat is. A hódmezővásárhelyi Halász Imre házi sajtot, túrót és ordát kínált a vevőknek. Sajtjainak címkéjén a Tibi bácsi kedvence felirat volt olvasható. Megtudtuk, hogy a szóban forgó Tibi bácsi nem a híres három kívánságos Dévényi Tibor, hanem Halász Imre jó barátja és birtokszomszédja. Annyira szereti Halász Imre sajtjait, hogy ezt a chili, fokhagyma és kaporra ízesített sajtokra is rá kellet írnia a termelőnek. Halász Imrének negyven tehene van gazdaságában, házi sajtjait az eladás előtt három napig érleli. – Reméljük, hogy jól fogadják az emberek a belvárosi háztáji piacot. Már a nyitónapra hét ládában hoztuk ki az eladnivaló tejterméket, és bármikor tudunk telefonálni, ha utánpótlásra lenne szükség – mondta az őstermelő.
Háztáji piac nyílt a Szent István téren - GALÉRIA

A virágot és zöldségféléket áruló Kovács János a nyitás óta bérel bódét a Szent István téri piacon. – Nem abban reménykedem, hogy többen, hanem abban, hogy egyáltalán lesznek majd vásárlók a háztáji piac bevezetése után – érzékeltette a férfi, hogy mennyire elpártoltak a vevők az elmúlt években a Szent István tértől.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mozgásban a közlekedésiágazat

Elkezdődött a 2 napos, XV. Nemzetközi Közlekedési Konferencia tegnap délután Szegeden, az egyik szervező, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (CSMKIK) székházában. Tovább olvasom