Délmagyar logó

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

''Hazugságlabirintus'' a téren

„Hazugságlabirintust" építettek a kormány ellen demonstrálók tegnap Szegeden, a Klauzál téren. A labirintus bal oldala zsákutcába vezetett, a kiút jobbra volt.
Péter Árpád gyógyszerész vezetésével körülbelül hetvenen alkották az útvesztőt, néhányan táblával a nyakukban. A kiutat értelem és érzelem, összetartás, becsület szavakkal hangsúlyozták. A zsákutcában többek között Gyurcsány Ferenctől és Lendvai Ildikótól származó idézetek voltak olvashatók. A kormányellenes „kreatív performansz" szervezője, Péter Árpád elmondta: a cél az, hogy „életben tartsák a tüzet". Szerinte Magyarországot csak az alapvető erkölcsi értékekkel bírók képesek kivezetni a válságból. Példaként Papp Lajos professzort és Tőkés Lászlót említette.

A Milosevics-rezsim megbuktatásában szerepet játszó szerbiai diákmozgalom, az Otpor emblémáját használó kormányellenes plakátokat ragasztottak ki ismeretlenek Szegeden több helyen. A hirdetmények egy része a kormányfőt ábrázolja ezzel a felirattal: „Kúrmányfő". Némelyiken Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitány szerepel ezzel a szöveggel: „Ő döntse el, hogy mit láttál? Ne engedd!" Egy másik variáción a budapesti Deák tér környékén a földön ülő, kezüket a tarkójukra tevő emberek láthatók. Ezen a „Randalíroznak vagy ülve tiltakoznak? Te hogy látod?" szöveg olvasható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Illatos tananyag a Fodor Józsefben

Az ötvenéves jubileumára készülő szegedi Fodor József szakközépiskolában az élelmiszeripar szinte… Tovább olvasom