Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Hét elhunyt kollégájukra emlékeztek

Szeged-Szentmihály - Virággal, gyertyákkal és mécsesekkel emlékeztek a szeged-szentmihályi baromfi-feldolgozó munkatársai elhunyt kollégáikra péntek reggel.
A 45-ös úton történt szerdai balesetben az üzem 7 mezőtúri dolgozója vesztette életét.

A korábbi információkkal ellentétben nem Szarvason, hanem Szeged-Szetmihályon dolgozott az a hét ember, aki szerda este egy kisbuszban vesztette életét Szentes közelében a 45-ös úton. Az öt nő és két férfi másfél éve járt a 130 kilométerre lévő Mezőtúrról Szentmihályra dolgozni; a műszak 4 óra 20 perckor kezdődött (ezért mindig hajnali fél 2-kor indultak Szolnok megyéből), és délután fél 4-ig tartott, de a sofőrök előbb hagyhatták abba a munkát, hogy pihenjenek a hosszú út előtt.

Délmagyarország / Délvilág hírek Keresse a témát a szombati Délmagyarországban és Délvilágban!

Olvasóink írták

44 hozzászólás
 • 44. dr.senki 2010. június 14. 16:32
  „Részvétem a Családoknak !

  Ennek a szörnyű tragédiának a minősíthetetlen "közlése" a magyar sajtó kolosszális szégyene !
  Trehányság, félretájékoztatás, néphülyítés, maszatolás, kézi irányítás (Főnök, megírhatjuk azt, hogy...?) !!!”
 • 43. szilléri 2010. június 13. 06:42
  „41 bocs = helyesen
  ,,Anton Pavlovics Csehov: A csinovnyik halála"

  Arra a szerény tényre utaltam, hogy k-a sokan ,,dolgoznak" a közszolgálatban.
  Nemrég egy kis község Polgármesteri hivatalában várakoztam hajnali 8.15- 9,00-ig. Kilenc ,,hölgy" tolta be a seggét és akkor még finom vagyok és nőies !
  9.00-ig a fű sem ?????????????????????
  A község legnagyobb ,,munkaadója" a hivatal. Mezőőr, falugazdász vagy más hasznos ,,közszolga" nem található a faluban.
  ,,csinovnyik " mentalitás, életforma és rákosdaganat az egészséges társadalmakban.”
 • 42. Parttalan 2010. június 13. 01:40
  „esztikécske = blonde”
 • 41. online 2010. június 12. 19:32
  „7. szilléri. Az mi hogy csinoknyik ???? Aki nem tud arabusul, ne beszéljen arabusul....”
 • 40. Kazikázmér 2010. június 12. 19:05
  „Nem szeretem az összeesküvés elméleteket, mégis ennek a balesetnek a tálalásában sok furcsaságot találtam! Gyanúsan a rendőrökre lett kihegyezve a karambol, a rendőrök szorultak pszichológus segítségére, nem említette senki sem, hogy kikkel történt a halálos baleset. Az előző címek is furcsák voltak; pl. "A paradicsomból a pokolba jutottak a rendőrök! Valakiknek biztosan kellett az újságírói segítség, hogy ne derüljön semmi időben és jól össze legyen kutyulva a dolog! Még elgondolkodok a dolgon!”
 • 39. spann 2010. június 12. 15:31
  „38. hozzászólás utazó81 2010.06.12. 15:21

  Persze az még a jobb, ahol van egy-két cég... Csongrád megye még a legjobb megye a Duna innenső oldalán, arréb, nemhogy egy két ilyen nincs, a közelben sincsen semmi munkalehetőség.”
 • 38. utazó81 2010. június 12. 15:21
  „Tévedtek nem csak a jászságban vagy tőle északra van ilyen nagy munkanélküliség.Nem kell messzire menni csak Szegedtől 60-70 km-re.A kisebb falvakban is nagyon nagy a munkanélküliség.Eperjes, Árpádhalom,Derekegyház, Nagymágocs, Fábiánsebestyén, és még lehetne írni pár települést.Ezekben a falvakban van 1-2 nagyobb foglalkoztató és semmi más.Sok szegedi még nem is hallott némelyik településről és főleg nem is gondolja,hogy ezek csongrádmegyei falvak.Bizony ezen környékről is eljárnak a Dunántulra, meg KKfélegyházára és ezek is húsüzemek.Mindíg hajnal 1-2 órakor indulnak.”
 • 37. Naca 2010. június 12. 14:00
  „Részemre most ajánlottak egy olyan állást, ahol hasonlóan kellene mikrobusszal ingázni. A családom éppen a veszély miatt ellenezi, hogy elvállaljam. Pontosan ezt a szituációt vázolták fel. A történtek valószínűleg eldöntötték, hogy nem vállalom. Döbbenetes ez a tragédia a családok számára. Részvétem mindenkinek!”
 • 36. Tóthimi 2010. június 12. 13:33
  „A korábbi információk, hírek nem Szarvast, hanem Szentest említették.”
 • 35. esztikécske 2010. június 12. 12:02
  „Úgy gondoltam eddig, hogy meg lehet írni az ember véleményét, de parasztozást kap cserébe. Mivel nem vagyunk egyformák, nem egyforma a véleményünk. Ez van. Talán azért mégsem kellene szitkozódni!!!!!! Tiszteletben kellene tartani.
  Nem írtam, hogy nem sajnálom őket, ez tévedés. Ez egy tragédia!! Nem szabadott volna megtörténnie.
  Kár több szót fecsérelni a reakcióitokra, úgy gondolom......Sőt, kommentelni is kár...”
 • 34. EXENTER 2010. június 12. 11:06
  „A rabszolgaként alkalmazottak tragédiája ellenpontjaként ajánlom figyelmetekbe az ORIGO cikkét a zuhanását túlélő ejtőernyős hölgy felépüléséről...”
 • 33. pillecukor 2010. június 12. 09:56
  „esztikécske, a gondolkodás helyett inkább gyújts egy gyertyát értük.

  http://www.gyertyaláng.hu/gyertyagyujtas/erteeg.php?gyertya=2054594”
 • 32. pillecukor 2010. június 12. 09:53
  „27. hozzászólás esztikécske 2010.06.12. 09:21 >>> Te is vállalnád, ha alig keresnél a sok munkád fejébe,
  + ha még esetleg busz bérletet is kellene venned, és alig maradna a fizetésedből, amiből x éhes szájat etetsz,
  igen is beülsz egy olyan sofőr mellé/mögé. De ebbe bele ne gondolj, mert még a végén rádöbbensz...-”
 • 31. sörpocak 2010. június 12. 09:53
  „esztikécske!
  Nem akartam ebbe a cikkbe beleszólni, de a te hozzászólásod erre késztet!
  Először is részvétem az elhunytak hozzátartozóinak!
  De!!!!
  Elgondolkodtál mit írtál? Ma, senki nem tudja megválasztani, hol dolgozzon! Ha van lehetőség, akkor élni kell vele!
  Gondolom, neked nincsenek megélhetési, munkával kapcsolatos problémáid. Olyan hülyeséget írni, hogy azok az emberek felelőtlenek és meggondolatlanok voltak, mert egy olyan ember mellé ültek, aki naponta korábban kelt és később feküdt mint ők? Mert a soför szállította őket, és közben ugyanannyit dolgozott?Mi az, hogy felelőtlenek voltak???? Te, ha nincs munkád több éven keresztül, nem kapsz egy fillért sem, de van családod, akit el kell tartani, el kellene tartani, akkor nem mennél akár 200-300 Km-t is dolgozni, ha otthon semmi munka nem lenne? !
  Nekik és sok hozzájuk, hozzánk hasonlónak nincs választása! Ezt hasznélják ki az olyanok, mint akik őket is foglalkoztatták! Szentesen is van ilyen! Csak senki nem meri megírni a Hungerit, vagy a goldex csoport nevét, akik ugyanígy csinálják!Feketén, minden szerződés nélkül szinte semmiért dolgoztatják a dolgozókat napi 10-12 órában.Vagy a tesco, akik diákokat, kizsákmányolva és megalázva, de a dolgozóikat is, csak senki nem emeli fel a hangját.
  Méggyszer, részvétem a hozzátartozóknak, és mindenki gondolja meg, mivel sértegeti a másikat.Itt, ennek nincs helye!!! Ők minimum éjfél, fél egykor keltek és este 9 körül kerültek ágyba. Napi 16-18 órát voltak talpon. Sokan csinálják ugyanezt Magyarországon. Ők az igazi munka hősei! Sajnos, ők ebbe belhaltak. Ki tudja, hányan fognak még ugyanígy! Az új kormány pedig erre csak ráfejelt egyet!”
 • 30. spann 2010. június 12. 09:43
  „29. hozzászólás p79 2010.06.12. 09:40
  Így van sajnos. Sem Szolnok megyében, sem onnan észak-keleti irányban jelenleg nem nagyon van semmi munka sehol. Teljesen gyér minden.”
 • 29. p79 2010. június 12. 09:40
  „Azért érdemes elgondolkodni azon, hogy milyen választási lehetősége van egy jász-nagykun-szolnoki embernek, ha 130 km-t kell megtennie egy valószínűleg minimálbér körüli munkáért. És lehetne ezt folytatni Battonyával stb. Tehát választása max annyi van, hogy éhenhal, vagy pedig vállalja a napi 4-5 órás utazást egy olyan melóért, amit itt Szegeden ezért a fizetésért nem sokan vállalnának be... Részvétem a hozzátartozóknak!”
 • 28. spann 2010. június 12. 09:38
  „27. hozzászólás esztikécske 2010.06.12. 09:21
  Igen, biztos szórakozásból választották ezt a melót, meg azt, hogy beülnek. Nem azért mert nincs más választásuk és a közelben nincs semmi munka. Sok fogalmad lehet a világról. <moderálva>”
 • 27. esztikécske 2010. június 12. 09:21
  „Szerintem mindenki maga választja, hol dolgozik. Ők vállalták az ingázást. Magán ügy. Sajnos megtörtént, aminek nem kellett volna. És 6-an, vagy nem tudom mennyien vállalták, hogy beülnek egy olyan ember mellé, aki ennyi időt melózik, és alig alszik. Bocsánat, de ez az emberek felelőtlensége.
  Én sem ülök be olyan mellé, akiben nem bízok meg.
  Sajnos felelőtlenek voltak.
  Holmi feljelentgetésekkel sajnos nem támadnak fel az elhunyt emberek. Ha lehet, azért ne itt veszekedjetek, nem illik.
  Az élet túl rövid.....
  Részvétem a családoknak. :(”
 • 26. bessy 2010. június 12. 09:13
  „Még olvasni is borzasztó, amit itt összefirkáltok. Semmi sem szent ebben az országban!! Legalább az emberi életet tisztelnétek annyira, hogy ne itt anyázzátok egymást.
  Az meg teljesen mindegy, hogy hol dolgoztak, kik voltak, padlógáz volt vagy sem, most már meghaltak. Hajtsuk fejet előttük. Biztos sokat dolgoztak ebben a rohadt világban, hogy megélhessenek, biztos bármelyikőtök is sietett volna haza a családjához! És sajnos sosem tudhatjuk velünk vétlenül vgy vétkesen de mikor történik valami hsonló. És biztos a mi családtagjainknak is jól esne ha legalább tisztességes hangnembe beszélnének rólunk. Így próbáljuk meg legalább ezt megadni nekik is, többet úgysem tehetünk értünk. A politizálásnak, szitkozódásnak, stb-nek nem itt van a helye!!!!!!!!
  Inkább ezekről olvassuk el mindennap az újabb információkat, mint a hülye celebjeinkről, hogy mikor ki dorogozott és ki nem, ki milyen rongyos vagy nem rongyos bugyit felejtett a szerelménél stb.
  Jobbulást kívánok a sérülteknek, a buszban ülő rendőrökek, meg hogy mielőbb tudják ezt feldolgozni. Részvétem a családoknak!”
 • 25. pillecukor 2010. június 12. 08:23
  „http://www.gyertyaláng.hu/gyertyagyujtas/erteeg.php?gyertya=2054594

  gyújtsatok Ti is egy gyertyát értük.”
44 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset az M5-ös felüljárójánál

Egy Volkswagen Golf és egy Opel Astra típusú személygépkocsi ütközött Domaszék és Szeged között, az M5-ös felüljárójánál péntek délután. Fotógaléria. Tovább olvasom