Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Hét kulturális intézmény élén lesz személycsere Szegeden

Június végén öt szegedi művelődési ház igazgatójának lejár a vezetői megbízatása, további egy lemondott, míg a könyvtár vezetője nyugdíjba vonul, így összesen hét intézmény élére írnak ki pályázatot.
A közgyűlés pénteken dönthet a vezetői pályázatok kiírásáról, a művelődési házak esetében március 27-éig várják a posztra a jelentkezéseket, míg a Somogyi-könyvtár élére május utolsó napjáig lehet pályázni. Az érintett intézmények, azaz a dorozsmai Petőfi Sándor, a Petőfitelepi, a Bálint Sándor, a Kecskési, a Heller Ödön és a Tömörkény István művelődési házak igazgatói beosztásaira öt évre keresnek vezetőket – derül ki az előterjesztésből. A művelődési házak vezetőinek 350 ezer forintot fizetnek, ami kiegészül kulturális pótlékkal, míg a könyvtár élére kiválasztott személy 450 ezret kereshet, s ugyanezen pótlék jár neki.

A polgármester nevével fémjelzett előterjesztés azt is tartalmazza, hogy a szőregi intézmény igazgatója, Ágó Rita február végi határidővel mondott le, feladatait az új igazgató kinevezéséig az ott teljes munkaidőben foglalkoztatott felsőfokú végzettségű szakalkalmazott látja el. Palánkainé Sebők Zsuzsannának, a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár igazgatójának vezetői megbízásához és annak visszavonásához egyaránt a miniszter előzetes egyetértése szükséges.

Az érintett művelődési házak, továbbá a könyvtár élére egyaránt öt évre választanak majd vezetőt. Minden jelentkezőt egy bizottság hallgat meg, amelynek tagjai közé delegálják Solymos László alpolgármestert, a kulturális bizottság elnökét, Kozma Józsefet, valamint Kardos János irodavezető-helyettest. A végső döntést a közgyűlés hozza meg.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kávéválság fenyeget - önt érinti? Szavazzon és mondja el véleményét!

Kávéválság fenyeget - önt érinti? Szavazzon és mondja el véleményét!
Eltűnhet a vadon termő arabica, ami íze, és elérhetősége miatt a legnépszerűbb fajtája a piacnak.… Tovább olvasom