Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Hét lány egy csapat

„Héttagú lánycsapat munkát keres" – szól a hirdetés. Miért keres hét fiatal lány együtt munkát? Utánajártunk a meglehetősen egyedi esetnek.
– Szeretnénk heten együtt maradni. Nagyon jól összejöttünk, amióta együtt dolgozunk – beszélik a lányok. A kérdésre, hogy hol dolgoznak, azt mondják, még megvan a munkahelyük, egy szegedi kisvállalkozás, de nem akarják, hogy a tulajdonos megtudja, álláshirdetést adtak föl.
– Attól tartanak, kirúgás lesz a vége, ha a tulajdonos megtudja, hogy új helyet keresnek?
– Szó sincs róla, csak nem akarjuk tovább nehezíteni a tulaj dolgát. Rendes cég, de rosszul megy az üzlet, nincs haszon. Még csak az hiányozna, kiderüljön, mi is el akarunk menni! Nem is akarunk, de mi van, ha kénytelenek lesznek becsukni a kaput? Márpedig mindinkább úgy néz ki. Szóval, gondoskodnunk kell a jövőnkről – ismerteti a helyzetet Era.

– Egyébként nem is tudna hét másik embert egyik napról a másikra betanítani a cég. Meg egyik hétről a másikra sem. Főleg nem ilyen minőségben, mint amilyenek mi vagyunk együtt. A mi csapatunk több, mint hét külön ember. Évek óta összeszoktunk, jóban-rosszban összetartunk, ismerjük egymás minden gondolatát. Ha az egyiknek gondjai vannak és lanyhábban teljesít, rákapcsol a másik, és viszont. Ez az a bizonyos pluszérték, amivel rendelkezünk, ez az, ami nem biztos, hogy újratermelődne, ha új embereket vennének föl helyettünk. Ezt a tulajdonos is tudja. Nem véletlenül ragaszkodik hozzánk, mind a hetünkhöz – teszi hozzá Dóri.

– De végül is csak elmennének, ha már eljutottak az álláshirdetésig. Akkor miért titkolni kilétüket?
– Nem akarjuk, hogy az újságból tudja meg a tulajdonos a szándékunkat. Hiszen tényleg nagyon rendes. Semmi okunk kiszúrni vele – beszéli Viki.
Már többször hirdettek a lányok. Milyen munkalehetőségeket kínáltak eddig nekik? – Ne is kérdezze, majdnem kizárólag ügynökit. De mi nem házalásra termettünk, kézügyességünket szeretnénk hasznosítani. Kisipari, ipari munkához értünk, csinálnánk bármit, ami manuális tevékenység. Gyöngyfűzéstől kezdve – nem kamu gyöngyfűzés, persze, amikor pénz helyett újabb rakás gyöngyöt kapunk, azzal a kísérőszöveggel, hogy az előző adagot nem jól fűztük össze, itt a másik – csomagoláson át fröccsöntőgép-kezelésig, és így tovább. De eddig nem kaptunk ilyen, vagy ezekhez hasonló ajánlatot.

– Bárcsak nyernénk ötöst a lottón! – ábrándozik Timi.
– Akkor mi lenne? Fölmondanának, és abbahagynák az álláskeresést?
– Nem, nem! – tiltakoznak. – Adnánk pénzt a cégnek, hogy megmaradjon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Botka a fejlesztési munka dandárjáról

A város érdeke, hogy végigvigyük azokat a folyamatokat, amelyeket megalapoztunk, elkezdtünk –… Tovább olvasom