Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Hét lövés a Sárkányra

A szegedi Sárkány étlapkínáló dobozába hét golyót röpített eddig ismeretlen tettes. Valószínű, hogy a belvárosi étteremmel szemközti házból adták le a lövéseket. Az ügyvezető igazgató nem tett feljelentést, a rendőrség azt vizsgálja, hogy milyen eszközzel történt a rongálás.
Jól láthatók a lövésnyomok a Sárkány bejáratánál. Gyanítják, a szemközti házból tüzeltek. Fotó: Miskolczi Róbert
Lövöldözés volt Szeged belvárosában, de senki nem tudja pontosan, hogy mikor. A tettes a Sárkány éttermet vette tűz alá. A feltűnő nyomok az étlaptartó doboz üvegablakán láthatók – a múlt hét óta. A golyó ütötte lyukakat azonban csak az látja, aki megáll, hogy megtudakolja a kínálatot. A Victor Hugo utcai vendéglőben érdeklődésünkre az alkalmazottak annyit mondtak, hogy egymás után kétszer is szórakozott valaki.

– Az egyik nap csak egy lyuk volt az üvegen, majd a következő éjszaka után már hét. Sőt az egyik ablakot is célba vették, ami megrepedt – mutatta az egyik alkalmazott, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy a lövedékek még mindig az étlapot tartó dobozban vannak.

A sörétek tényleg ott sorakoztak, amikor a rendőr járőr szemrevételezte ezeket, de az ügyeletes tiszt – állítólag – nem tulajdonított az esetnek különösebb jelentőséget. Máig ott vannak.

A Sárkányt üzemeltető cég ügyvezető igazgatóját, Elekes Zoltánt külföldön értük utol. Azt mondta: feltehetően célbalövéssel szórakoztatta valaki magát a szomszéd házból. Valószínűsíti, hogy a rendőrök azért nem foglalkoztak az üggyel, mert ő nem tett feljelentést, csak bejelentette a lövöldözést. Ezt azért tette, mert veszélyesnek tartja, ha valaki az éjszakában lövöldözik.

– Nem hiszem, hogy az elkövető bennünket akart fenyegetni. Csak céltáblának használta az étlapkínálót, ami nagyon rossz vicc. Szerintem a szomszéd házból lőhettek, de a kiderítés legyen a rendőrök dolga. Tovább nem foglalkozom az üggyel – jelentette ki az ügyvezető igazgató.

A megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Tuczakov Szilvána a következőket közölte lapunkkal: „Jelenleg folyik a vizsgálat az üggyel kapcsolatban, azaz, hogy milyen módon és eszközzel történt a rongálás az említett étterem étlaptartóján, valamint hogy mennyi a keletkezett kár."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vízválasztó tiszai halfesztivál

A Tisza mindkét oldalán rotyogott a bográcsokban a halászlé a hét végén kilencedik alkalommal… Tovább olvasom