Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson -3°C | 10°C Még több cikk.

Hétfőtől járható a Bakay

Befejeződött a sínfelújítás a szegedi Kelemen utcán, a rakpartot viszont lezárták. Hétfőtől megint járható a Bakay Nándor utca, de a Szent István téren csak a műszaki átadás után közlekedhetünk. Az uniós ellenőr tegnap elfogadta késznek, de az építők még dolgoznak.
Autók már behajtottak a Bakayra, hétfőtől a buszok is. Fotó: Schmidt Andrea
Egyhetes lezárás után tegnap felszabadult a szegedi Victor Hugo és a Kelemen utca. Ez a belvárosban már éreztette a hatását: nem dugult be a Fekete Sas és a Nagy Jenő utca. A vágányfelújítást tehát a Szegedi Közlekedési Társaság elvégezte, a karbantartás a Boldogasszony sugárúton folytatódik. Útlezárásra, elterelésekre nem kell számítani. A sínépítők az iskolák előtt hétfőre befejezik a javítást.

Hétfőtől már buszok közlekedhetnek a Bakay Nándor utcában. Tíz hónapnyi lezárás után végre fellélegezhet a városrész, lehet haladni. A kivitelezés műszaki felügyeletét ellátó Víziközmű Működtető és Fejlesztő Rt. munkatársa elmondta, egyetlen harminc méteres szakaszt kell még aszfaltozni. Bucsányi Istvántól megtudtuk, hogy a négynapos eső miatt nem haladtak a héten. A kivitelező szombatra is berendelte a munkásait, és ha száraz marad az idő, hétfőn ráengedik az utcára a teljes forgalmat. A környékbeli utcákban is az utolsó ellenőrzéseket végzik. A Teréz, a Csemegi, a Cserzy utcán ezután aszfaltoznak, a börtönnél pedig már csak az átadásra vár az útburkolat.

Előreláthatólag tíz nap múlva engedik be a forgalmat a Szent István térre. Fotó: Schmidt Andrea
Öt hónapnyi lezárás után előreláthatólag tíz nap múlva engedik be a forgalmat a Szent István térre. Az önkormányzat, a kivitelező és az uniós ellenőr megállapítása szerint a térrekonstrukció a tegnapi határidőre elkészült. Kitűzték a város négyméteres lobogóját a víztorony tetejére, de délután még dolgoztak az építők. Egy húsz négyzetméteres rész hiányzott még a díszburkolatból az Öreg hölgy lábánál, az aszfaltszőnyeggel nagyobb a lemaradás. A napokban a Csongrádi sugárút torkolatánál, a Szűcs utca felé kell még belehúzniuk az építőknek, valamint hátravan a biztosító és a Dégáz előtti úttest. Hivatalosan tehát sikerült teljesíteni a határidőt, a háromnapos műszaki átadást egy hét múlva kezdik el. A tér átadási ünnepségére, vagyis két héten belül készül el a park, berendezik a kispiac első standjait, és beköltöznek a víztoronyba a kiállítások.


Rakpart zárva

A hétvégi rendezvények előkészületei miatt lezárták tegnap este a szegedi Huszár Mátyás rakpartot. Még hétfőn reggel is érdemes lesz korábban elindulni, mert visszaengedik ugyan az autókat a rakpartra, de a partfal javítása miatt több helyen egy sávra szűkül a forgalom.  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kötelező a pénteki tanévkezdés

A pénteki tanévkezdés miatt a kollégisták már ma beköltöznek a diákotthonokba. Az évnyitó időpontja… Tovább olvasom