Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Hétfőtől marják a Római körutat Szegeden

Szeged - Hétfőn reggel fél 7-re ígéri a munkakezdést az útjavító cég a szegedi nagykörúton. Deszknél is folytatódik a munka a 43-ason. Két helyen kell útszűkületre és nagy torlódásokra számítani május végéig.
A Magyar Közút Kht. közleménye szerint ezen a héten ki kellett volna tábláznia az útépítő cégnek, hogy hétfőtől javítja a nagykörút Bertalan hídról lehajtó külső sávját – de még egyetlen jelzést nem látni.

Megkeresésünkre a békéscsabai kivitelező, a Swietelsky Építő Kft. helyi építésvezetője, Vass Árpád elmondta: ez nem jelent semmit. Jövő hétfőn reggel marni kezdik a Római körút külső sávját. Megkérdeztük, lesz-e olyan csúszás, mint egy héttel korábban Deszknél – vagyis, hogy hiába mondták és hiába írtuk, csak két nap késéssel vonult fel ténylegesen a munkagép. Az építésvezető megismételte: nem lesz csúszás. Kizárólag nagy eső fékezheti a munkát. Hétfőn reggeltől tehát a négysávos út háromra szűkül és marni fognak. Hivatalos terelőút nincs.

DM- grafila
DM- grafila

Egérutak

Hivatalos terelőutat nincs hol kijelölni, de aki nem feltétlenül akar a nagykörúton menni, kikerülheti a torlódást Tarján felől a Makkosházi körút–Rókusi körút, illetve a Budapesti körút–Kereszttöltés utca–Felső Tisza-part irányban. Dorozsma felől az Északi körút, a Rókusi körút vagy a Vásárhelyi Pál utca felé érdemes elkanyarodni. A belváros felől a Belvárosi híd, a rakparton át a Bertalan híd, illetve a Felső Tisza-part ígérkezik használhatónak.
Ajánlatos hétfőn reggeltől tehát a szokottnál korábban indulni annak, aki a hidakon vagy a nagykörúton jár. Az útszűkület közvetlenül a Bertalan híd után, a Szilléri sugárúti lámpás kereszteződésben kezdődik. A hídról levezető két sávon lehajtókat terelik a belső sávba. Ígérik, kizárólag ezen az oldalon dolgoznak – a József Attila sugárúti kereszteződésig. Azt a kereszteződést várhatóan csak a jövő hét végén bontják fel. A helyi buszok ki- és beállását a nagykörúti megállóba – az útépítők ígérete szerint – segítik.

A Magyar Közút Kht.-tól kapott információk szerint május 31-éig a nagykörút külső sávjában a Kossuth Lajos sugárútig halad a javítás. Elsőként ebben a sávban készül el az új aszfaltszőnyeg, és itt állítják be a vízmű közreműködésével az aknafedeleket. Ha a kivitelező végzett a külső karéjjal, megfordul, és a nagykörút másik – Kossuth Lajos sugárúttól a Szilléri sugárútig vivő – külső sávját javítja. A határidő a két sáv felújítására: május vége.

Olvasóink írták

 • 4. warix 2008. április 19. 22:36
  „A rakpartról hogy lehet felhajtani a Bertalan hídra Nagykörút nélkül?
  Mi az, hogy az Északi körút? Tudtommal az lett a Makkosházi.
  A Budapesti körútra az összes nagy kamion? Hmmm...”
 • 3. NTK 2008. április 19. 21:53
  „Ez csak kókányolás!”
 • 2. Útjavítás?? 2008. április 19. 21:08
  „amit tavaly műveltek útjavítás címén az kész röhej ha ez sem lesz különb akkor megette a fene az egészet”
 • 1. útkereső 2008. április 19. 12:15
  „Egérút a rakparton? Lezárják a Tisza áradása miatt!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A látszerészek összefogtak a gagyi ellen

Szeged - A rossz minőség ellen fogtak össze a magyar látszerészek: az országos akció ideje alatt ingyen vizsgálják a szemüvegek, napszemüvegek szűrési állapotát. Tovább olvasom