Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Hétfőtől újra járható a Belvárosi híd Szegeden

Szeged - A tervezettnél 9 nappal korábban elkészült Szegeden a Belvárosi híd dilatációs elemeinek cseréje és a burkolat javítása. Mától ismét mindenki átkelhet rajta.
Mától ismét teljes szélességében használható a szegedi Belvárosi híd, átmehet rajta minden tömegközlekedési és személygépjármű. A kivitelezők a kitűzött dátumnál 9 nappal korábban elkészültek a dilatációs elemek cseréjével.

A zsúfolt utcaszakaszokon lakók bosszúságára szombaton délután ismét beállt a szegedi nagykörút és a Bertalan híd is. A dugóban vesztegeltek a Romániából és Szerbia felől visszautazó vendégmunkások és azok is, akik csak a híd által elválasztott egyik városrészből a másikba akartak menni.

Nagyon hiányzott Szegednek a Belvárosi híd, ami egy hétig teljesen le volt zárva a gépjárműforgalom elől. A hídfelújítás július 18-án kezdődött, akkortól autók már nem mehettek fel az átkelőre. Augusztus 1-jétől pedig a tömegközlekedést is a Bertalan hídra terelték.

Tegnap még zárva volt a híd – iszonyú torlódások alakultak ki.  Fotó: Karnok Csaba
Tegnap még zárva volt a híd – iszonyú torlódások alakultak ki.
Fotó: Karnok Csaba

A régi hídon tönkrementek a hőtágulást kiküszöbölő szerkezetek, nem várhatott a javítás. Mint beszámoltunk róla, 2 dilatációt megszüntettek, 3-at újra cseréltek. A munkát a szegedi önkormányzat rendelte meg, a felújítás nettó 70 millió forintba került, a kivitelező a Betonplasztika Kft. volt.

Tegnap délután hárman dolgoztak a híd úttestén. Egy építő ragasztóanyagot kevert, ketten a szegőelemeket vágták a helyükre. A gyalogosok és a biciklisek pedig – bár még nem tudhatták: utoljára – élvezték az út közepén az autómentes Belvárosi híd csendjét.

A városüzemeltetési iroda munkatársai szemlét tartottak, és azt állapították meg, hogy a karbantartás lényegében elkészült, éjfélkor visszaengedhetik a forgalmat. Mától tehát ismét szabad az út, átmehet a
Belvárosi hídon autó és tömegközlekedési jármű is.

Minek köszönhető a 9 nappal korábbi nyitás? A Betonplasztika Kft. építésvezetője, Petró László elmondta: az eredeti ütemezés szerint haladtak, tartani tudták a tempót. Nem volt szükség a 9 tartalék napra, amit szokásosan minden hasonló munka tervezett idejébe beleszámolnak. Az utolsó simítások még hátravannak, az úttest és a járda csatlakozásánál még el kell „varrni" a szálakat. Ezt azonban éjszakánként egy-egy helyi lezárással forgalom mellett is megoldják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Michael Madsennel forgat több száz szegedi

Szeged - Divatrocker és családanya, barátok és párok jelentkeztek Koltai Róbert Magic Boys című filmjébe statisztának. Tovább olvasom